Liberallerden gençliğe: Ülkeyi bir an önce terkedin

Liberal Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Cem Toker, gerici Bedri Gencer'in sözleri üzerine gençliği ülkeyi bir an önce terk etmeye çağırdı.

Liberallerden gençliğe: Ülkeyi bir an önce terkedin

Türkiye’de gericilik hemen her gün bir başka skandal uygulaması veya çıkışıyla kendini gösteriyor. Cumhuriyet’in tüm diğer kazanımlarıyla birlikte laiklik, gericiliğin toplumsal yaşamın hemen her alanında aldığı mesafeyle adım adım tasfiye ediliyor.

İşte bu tabloya karşı komünistler “Yeni bir cumhuriyet” çağrısı yaparken liberallerden ise “kaçın!” tavsiyesi geldi. 17 yıllık iktidarında uyguladığı sermaye yanlısı politikalarıyla gençliği işsizliğe ve geleceksizliğe mahkum eden AKP’nin diğer yandan ülkeyi soktuğu gerici dönüşümün sonunda getirdiği nokta karşısında gelen bu çağrının adresi Liberal Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı Cem Toker oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde görevli gerici Prof. Dr. Bedri Gencer’in Elazığ depremiyle çocuk yaştaki evliliklerin engellenmesi arasında bağlantı kurduğu sözlerini Twitter hesabından paylaşan Toker, “Çocuklarınızı bu arızalı sapık kafanın arızalı sapık ürünlerine teslim edeceksiniz.. Çocuklarınızı onlar eğitecek gençler… Bu garanti…” deyip gençliğe “kurtuluş” için sınır kapılarını adres gösterdi.