Kuytul'dan istismar sonrası tarikat savunusu: O zaman devleti de kapatalım

"Mantık buysa o zaman partilerde yolsuzluklar, emniyette hukuksuzluklar, orduda usulsüzlükler oluyor, onları da kapatalım. Hatta tüm bu yaşananlar devletin içerisinde gerçekleşiyor, direk devleti kapatalım!"

Kuytul'dan istismar sonrası tarikat savunusu: O zaman devleti de kapatalım

Uşakki tarikatının cinsel istismarcı ‘şeyh’i Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması, kamuoyunda cemaat ve tarikatlara yönelik tepkiyi de artırdı. Sosyal medyada ‘cemaat ve tarikatlar kapatılsın’ etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Uşakki tarikatı ‘şeyh’i olarak bilinen Fatih Nurullah’ın (Eyüp Fatih Şağban), müridi olduğu öne sürülen bir kişinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ayyuka çıkması Furkan Vakfı’nı da rahatsız etti.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Hoca, küçük kız çocuğuna istismarda bulunan ‘şeyh’ için “yazıklar olsun” derken;  cemaatlere yönelik yükselen tepkiye de ön almak istedi.

Bir hocanın böyle bir şey yapmasını “alçaklık” olarak ifade eden Kuytul, bu tür olayları kullanarak cemaatlere “saldırılmasını” da ayrı bir “ahlaksızlık” olarak niteledi.

Kuytul, “Ses ona aitse yaptığını kabul ediyor, demek ki. Bu iğrençliktir, bunu kim yaparsa yapsın ahlaksızlıktır, bir hocanın yapması daha büyük bir ahlaksızlık…” dedi.

Kuytul, “Torunun yaşındaki çocuğa böyle bir şey yaparken hiç mi utanmadın?” diye sorarken cemaat ve tarikatlara da şöyle sahip çıktı:

“Mantık buysa o zaman partilerde yolsuzluklar, emniyette hukuksuzluklar, orduda usulsüzlükler oluyor, onları da kapatalım. Hatta tüm bu yaşananlar devletin içerisinde gerçekleşiyor, direk devleti kapatalım! Devletin içindekiler, devleti yiyip bitirmiyor mu? Kapatalım o halde! Böyle bir mantık olabilir mi? Bu, saldırmak için bahane aramaktır.

Cemaatleri ve tarikatleri bu yolla hedef gösterenler, sayıyı çoğaltmak için Adnan Oktar’ı bile cemaat sınıfına sokuyor. Bu adam, ne hoca olduğunu söyledi, ne Kur’an okumasını bildiğini… Bu adam kendi ifadeleriyle alemci, laik, Atatürkçü olduğunu söyledi, ona bile “hoca” diyorlar.”

“Din düşmanı bazı ekipler, bu tür olayları gündeme getirip darbelere zemin hazırlıyor. Şimdi böyle bir hazırlık var mı bilemiyorum ama zamanında Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı gibi isimleri kullanarak bu darbeleri gerçekleştirdiler”