Kuran kursunda çocuğa şiddet görüntülerine soruşturma

Kuran kursunda çocuğa şiddet görüntüleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kuran kursunda çocuğa şiddet görüntülerine soruşturma

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından, Elbistan’da Kuran kursunda bir çocuğun dövüldüğü görüntüleri paylaştı. Öztunç, paylaştığı görüntülerin ardından Kahramanmaraş Valisi ve İl Müftüsü’nün kendisini arayarak soruşturma açıldığı bilgisini ilettiklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından, Kuran kursunda bir çocuğun dövüldüğü görüntüleri paylaştı.

Öztunç paylaşımında, “Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kuran kursunda çekildi. Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet işleri başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” ifadelerini kullandı.

Kuran kursunda çocuğa şiddet görüntüleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Öztunç, “Az önce paylaştığım görüntünün ardından Kahramanmaraş Valimiz ve il müftümüz beni telefonla arayarak gerekli soruşturmayı hızlı bir şekilde açtıklarını belirttiler. Kahramanmaraş valimiz ve il müftümüze teşekkür ediyorum. Bu çocuklar hepimizin” dedi.

DİYANETTEN AÇIKLAMA

İlçedeki bir Kuran kursuna ait bir odada meydana gelen şiddet olayına dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine, Elbistan Kaymakamlığı açıklama yaptı.

“Müftülüğümüze bağlı Bedirefendi Kur’an Kursu’na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.” ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

“Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur’an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da gece yarısı yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan İlçemizdeki bir Kur’an Kursu’nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim.

Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.”