Kültür Bakanlığı'nın sınavla işe aldığı 18 kişiden 6'sı, Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakıfta yönetici!

Bakanlığın sınavına Bilal Erdoğan'ın kuruculuğunu yaptığı İnsan ve İrfan Vakfı damgasını vurdu!

Kültür Bakanlığı'nın sınavla işe aldığı 18 kişiden 6'sı, Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakıfta yönetici!

Kültür Bakanlığı’nın sınavla işe aldığı 18 kişiden altısının, Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfın yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Müziği Araştırma Topluluğunun açtığı sınavda, postnişin branşını Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu İnsan ve İrfan Vakfı’nın başkanı ve Bilal Erdoğan’ın eşinin dayısı olan Fatih Çıtlak kazanmıştı. İşe alınan 18 kişiden altısının, Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfın yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

KRT’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, Kültür Bakanlığı, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu postnişin, başsemazen, zakir, stajyer sanatçı alımı için sınav düzenledi.

Postnişin bölümüne başvuran tek kişi sınavdan 100 tam puan aldı. Kazanan kişi tanıdık bir simaydı. Ramazan ayında yaptığı televizyon programlarıyla bilinen Fatih Çıtlak. Ama Çıtlak’ın bilinmeyen yanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eşi Reyyan Uzuner’in dayısı olmasıydı. Çıtlak aynı zamanda Bilal Erdoğan’ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfının da başında.

O sınavla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İnsan ve İrfan Vakfı’nın yönetiminde olan ve sınavı kazanan tek kişi Fatih Çıtlak değil. Kültür Bakanlığının sınavıyla 18 kişi işe alındı. Bu 18 kişiden altısı Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfın yönetiminde.

İŞTE BAKANLIKTA İŞE BAŞLAYANLAR

İşte onlardan biri. Abdurrahman Tevruz. Vakfın internet sitesinde yönetim kurulu üyeleri arasında ismi var. Aynı zamanda kurucu. Tevruz sınavda 98,60 puan alarak semazenbaşı branşını kazandı.

Abdurrahman Tevruz ismi internette arandığında bir trafik kazasına karıştığı görülüyor. 2011 yılında İstanbul Üsküdar’da aşırı hızla kullandığı arabasıyla Kadriye turan ve 4 yaşındaki torunu Tarık Tunay Turan’a çarpan Tevruz, çocuğun ölümüne neden olmuştu. Savcı, Abdurrahman Tevruz’un kazada kusurlu olduğunu belirterek “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiş ancak Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda Tevruz’un “tali kusurlu” olduğu belirtilince Üsküdar 2. ağır ceza mahkemesi 5 ay tutuklu kalan Tevruz’un tahliyesine karar vermişti.

Ve başka bir isim… Abdullah Gürsoy.

O da Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında. Sınavda 88.20 puanla semazen seçildi.

Yusuf Samet Bilkil, sınavı kazanan başka bir isim. Sınavda 93 puan alarak hafız seçildi. İnsan ve İrfan Vakfı’nın mütevelli heyetinde yer alıyor.

Aygen Atay… Kültür Bakanlığı’nın sınavında 84 puan alarak zakir seçildi. Bilal Erdoğan’ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfı’nın mütevelli heyetinde yer alıyor.

İskender Cüre de sınavı kazanan başka bir isim. Sınavda 96.40 puan alarak semazen seçildi. Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakıfta genel koordinatör olarak görev yapıyor.

Kültür Bakanlığı’nın sınavına Mevleviler de tepki göstermişti. Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Faruk Hemdem Çelebi “Mevlevilik geleneği 750 yıldır belli ritüeller çerçevesinde devam ediyor. İlanla postnişin aramak ve kimlerden oluştuğu belli olmayan bir kurul tarafından sınava tabi tutulması Mevlevilik geleneği ile örtüşmüyor. Postnişinliğin stajyeri, kıdemlisi olmaz” demişti.