Külliyeliler Başkanı Özel'den KTTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya dava

 Ersin Özel, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında, İngiliz gazetesine verdiği demeçlerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Külliyeliler Başkanı Özel'den KTTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya dava

MEB’in 2 milyar liranın üzerinde para harcanan başarısız olması nedeniyle dağıtımından vazgeçilen tablet projesi Fatih’in yönetmeni Ersin Özel, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında, The Guardian’a verdiği demeçlerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında The Guardian’a verdiği demeçle ilgili suç duyurusunda bulunan Yönetmen Ersin Özel, röportajın genelinde aykırı ifadelerin yer aldığını iddia etti.

Özel, zamanlama konusunda verilen röportajın ayrıştırıcı olduğunu da iddia ederek, “KKTC Cumhurbaşkanı’nın İngiliz gazetesine yaptığı bir röportaj var. Bu röportajın geneline baktığımız zaman bir saldırı söz konusudur. Bu Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değere aykırı süreç oldu. Bunun ülkemizin geçtiği bu süreç içerisinde özellikle yapılmış bir şey olduğuna inanıyorum. Suriye’de yaşadığımız sıkıntılar devam ederken, stratejik olarak enteresan bir zamanda yapılmış bir açıklama oldu. Kan döktüğümüz, can verdiğimiz ve suyunu bile taşıdığımız bir ülkenin cumhurbaşkanlığı makamında oturan birinin ayrıştırmaya yönelik sözleri kabul edilebilir değildir” dedi