Küle dönen tarihi Vaniköy Camii'nin itfaiye raporu ortaya çıktı

Yangın nedeniyle büyük hasar gören tarihi Vaniköy Camii'yle ilgili İstanbul İtfaiyesi'nin hazırladığı rapor ortaya çıktı.

Küle dönen tarihi Vaniköy Camii'nin itfaiye raporu ortaya çıktı

Tarihi Vaniköy Camii yangının çıkış nedeniyle ilgili itfaiye raporunda, “Elektrik tesisatı kablolarının ısınması sonucu, kablo izolasyonlarının tutuşmasıyla yangın başlangıcı meydana geldi” denildi.

İstanbul Çengelköy’deki 355 yıllık Vaniköy Camii geçen pazar günü alevlere teslim oldu. Yangında tarihi cami büyük çapta hasar gördü.

İstanbul İtfaiyesi tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Elektronik ses sistemi, kamera kayıt cihazı ve klima ünitelerinin bulunduğu bölgede (minareye yakın bölge) ahşapların arasından geçen çoklu elektrik tesisatı kablolarının ısınması sonucu, kablo izolasyonlarının tutuşmasıyla yangın başlangıcı meydana geldi. Daha sonra ahşap bölgeler ve çatı kısmına sirayet ederek yangının geliştiği tespit edilmiştir.”

“Yangın çıkararak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “Kamu hizmetine ayrılmış mala zarar verme” suçlarından soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, caminin imamı Mustafa Coşkun ve eşi Havva Coşkun’un da aralarında bulunduğu beş kişinin ifadesi alınmıştı.