'Küfür, hakaret ve dezenformasyon görünür' kılındı, AKP 'yeşil top'u bitirdi

AKP'li Mahir Ünal, Twitter'da 'dijital farkındalık' iddiasıyla başlattığı ancak tacizci turnusolüne dönüşen 'yeşil top ve bayrak' uygulamasını sonlandırdı.

'Küfür, hakaret ve dezenformasyon görünür' kılındı, AKP 'yeşil top'u bitirdi

AKP’nin “sosyal medyada etik kurallara uyan milli hesaplar” diye adlandırdığı ‘yeşil top’lu hesaplar uygulaması sona erdirildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kararı sosyal medya hesabından “40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır. Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur. Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim.” ifadeleriyle duyurdu.

AKP’DE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Etik kurallarda hassasiyet amacıyla yola çıkan ancak kısa zamanda adı muhalif isimlere yönelik hakaret ve tehditlerle birlikte anılan “yeşil top” uygulamasının AKP içinde de tartışma konusu olduğu öğrenilmişti. Konuyla ilgili Habertürk‘ten Saliha Çolak’ın haberine göre, AKP MYK’sında tartışma konusu haline gelen sözkonusu hesaplara tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ”Neden simge olarak top seçiliyor. Bunun başka anlamları da var. Neden üçgen yıldız ya da hilal değil. Kaldırılması lazım” dedi.

Habere göre, Turan’ın sözlerinin ardından Mahir Ünal, “yeşil toplu hesapların farkındalık yarattığı ve amacına ulaştığını” belirtti. Turan da “Amacına ulaştıysa kaldırılabilir o zaman” diye karşılık verdi.