Küçük ortaktan 'sitem': Devlet vergi veren millete hiç olmazsa iki ay bakabilmeliydi

BBP lideri, Hükümet'in "bağış" kampanyasına maddi desteğini açıklarken "Devlet millete hiç değilse karantina süreci boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı" dedi.

Küçük ortaktan 'sitem': Devlet vergi veren millete hiç olmazsa iki ay bakabilmeliydi

Cumhur İttifakı’nı desteklediği bilinen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’nin “Milli Dayanışma Kampanyası”nı eleştirdi.

Destici, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği kampanyaya maddi destek vereceğini ilan ederken, “milletten yardım kampanyası başlığı altında bağış toplanmasının hem sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu hem de ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğine yabancı bir uygulama olduğunu” ifade etti.

Mustafa Destici’nin sözleri şöyle:

“Milli Dayanışma Kampanyası hakkındaki düşüncelerimize gelince naçizane şahsım Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili olarak 1 aylık maaşımı kampanyaya bağışlayacağım. Devleti yönetenler hata yaptığında yanlışa doğru diyemeyiz veya hatalı uygulamaları görmezden gelemeyiz.

Covid 19 salgınından muzdarip birçok ülkenin maddi olarak halkını her alanda desteklediği bir süreçte devletimizin milletimizden yardım kampanyası başlığı altında bağış toplaması hem sosyal devlet ilkesine aykırıdır hem de insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğimize yabancı bir uygulamadır.

Bunca senedir devletine kazancından vergi veren bir millete devlet hiç olmazsa iki ay veya üç ay ne kadar sürerse karantina süresi boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı.”