Küba'dan Pompeo'nun tehditlerine yanıt: Şimdi dayanışma dönemi, alçaklık değil

Kübave Venezuela dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun sosyal medya üzerinden ülkelerini hedef göstererek tehdit etmesine tepki gösterdi.

Küba'dan Pompeo'nun tehditlerine yanıt: Şimdi dayanışma dönemi, alçaklık değil

Küba’ya yönelik “sağlık çalışanlarını sömürüyor” suçlamasında bulunan Pompeo’ya Küba’dan da yanıt geldi.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez de, Pompeo’nun açıklamalarına ilişkin, “Pompeo, ülkemizde ve diğer ülkelerde bulunan sağlık tugaylarının çalışmalarını itibarsızlaştırmayı amaçlıyor” yanıtını verdi.

Rodriguez, “ABD Dışişleri Bakanı’nın egemen devletlerin sağlık yardımlarını durdurmaya yönelik baskı uygulamasına ne hakkı var? İtibarsızlaştırma çabalarına karşın, doktorlarımızın çalışmaları dünyada yüksek talep görüyor ve tanınıyor. Bu, dayanışma dönemi, alçaklık dönemi değil” dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel de, Trump yönetiminin bu tavrını “bilinçli bir aldatmaca yöntemi” olarak niteledi.

VENEZUELA: KENDİ HATALARINIZA BAKIN

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, sosyal medya hesabından yaptığı “Brezilya’yla Venezuela’da Demokrasiye Geçiş Taslağı üzerinde çalışmaya devam etmeliyiz. Covid-19’la yarımkürede birlikte mücadele edeceğiz” açıklamasına yanıt verdi.

Arreaza, ABD hükümetinin kendi hatalarını ülkesi üzerinden örtmemesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Arreaza, ABD’nin şu anda Covid-19 salgınının merkezi olduğunu ve ülkede vakaların 1 milyonu, ölümlerinse 60 bini aştığını hatırlattı ve kendi ülkesinde sağlığına kavuşan Covid-19 hastalarının oranının yüzde 43 ve ölüm oranının 1 milyon kişide 0,3 olduğuna dikkat çekti.