Küba koronavirüsle mücadele için Jamaika’ya 144 kişilik sağlık ekibi gönderiyor

Küba Dışişleri Bakanlığı Açıkladı: Küba, Covid-19 Pandemisi ile mücadele etmek için, son yıllarda ekonomik ve politik kriz ile boğuşan  Jamaika’ya  sağlık ekibi gönderiyor

Küba koronavirüsle mücadele için Jamaika’ya 144 kişilik sağlık ekibi gönderiyor
Haber Merkezi

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınına karşı, Küba’dan dayanışma örnekleri gelmeye devam ediyor. İtalya ve Venezuela’dan sonra Jaimaika’ya da yardım ekibinin yola çıktığı açıklandı.

Küba, Henry Heeve Tugayı üyesi 144 kişilik sağlık ekibi son yıllarda ekonomik ve politik olarak krizlerle boğuşan Jamaika halkına yardım için gönderiyor.

Bakan Rodriguez attığı tweette  ‘’60 yıldan fazladır devrim, Küba ve bizim halkımız dayanışmayı bir prensip olarak savundu. Bunun bir kanıtı olarak Küba 144 kişiden oluşan bir sağlık ekibini Jamaika’ya göndermesidir. Covid-19 ile birlikte ve karşılıklı olarak karşılacağız. ‘’ mesajını verdi

Yola çıkan 144 kişilik sağlık personeli, felaketler ve salgınlar konusunda özel yetişmiş bir ekip olan Henry Reeve Tugayı’nın üyesi.

Ayrıca  Cuma gecesi 136 kişilik doktor kafilesi Venezuela’ya ve Küba yerel medyasına göre 50 kişilik bir diğer sağlık ekibi ise Surinam’a  doğru salgınla mücadele için yola çıkmıştı.

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, Karayıplı devimcilerin bu dayanışma jestini taktirle karşılarken, gelen doktorların toplum için çalışan 2000 kişilik sağlık ekibinin parçası olduğunu belirtti.