KPSS'de skandal iddia: Gözetmenlere, sınıflarında Covid-19'luların sınava gireceği bildirilmemiş

Sosyal medya hesabından bir genç, KPSS'de Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda koronavirüs hastalarının sınava girdiğini ve annesinin de aralarında bulunduğu gözetmenlerin bu durumdan haberlerinin olmadığını paylaştı.

KPSS'de skandal iddia: Gözetmenlere, sınıflarında Covid-19'luların sınava gireceği bildirilmemiş

ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumu gerçekleşti. Koronavirüs salgını gölgesinde yapılan sınavda skandal bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve acil doktoru olan bir genç, annesinin KPSS’de Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevli olduğunu ve o okulda koronavirüs hastalarının sınava girdiğini ama gözetmenlerin bu durumdan haberinin dahi olmadığını, sınava girmeye gelenlerin “Burası covid-19 pozitiflilerin gireceği okul mu?” sorusuyla öğrendiğini paylaştı.

Sosyal medyadan yaşanan bu durumu paylaşan hesap, “Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara: tulum bone siperlik n95 galoş koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dk gozetmenlik yaptırılıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Biz bunu bilsek ben 50yasindaki anneme n95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum.” ifadelerini dile getiren ‘zutku.’ isimli Twitter hesabının paylaşımı şöyle:

“Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay Ilkokulunda gorevliydi. Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki “Hocam burası covid+lilerin gireceği okul mu? Megersem Ankara’daki covid pozitif olgular o okulda sınava giriyormus.

Ve gözetmeerin durumdan haberi yok ÖSYM bunu bildirmemis. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara : tulum bone siperlik n95 galoş koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Covid servislerinde çalışanlarin koruyucu ekipmanlarıni biliyorsunuz

Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dk gozetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile. Biz bunu bilsek ben 50yasindaki anneme n95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum.

ANNEMİN CANINA KAST ETTİNİZ

Ama haber verilmedi ve görev gereği savunmasiz bir şekilde 130 dakika pozitif vakaya maruz bırakıldı.
@OSYMbaskanligi siz bugün benim annemin canına kast ettiniz.

Biz bu skandalı insanlara nasıl duyuracağız var mı böyle bir şey insan hayatı bu kadar mı değersiz.

Biz acild3 her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın, ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasiz bir şekilde devlet eliyle gonderilsin. Elim ayağım titriyor sinirden.”