Köylüleri ‘terbiyesizlik yapma lan’ diye azarlayan kaymakam görevden alındı

Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, kömür ocağı yapılmasını istemeyen yurttaşlardan birine ‘Terbiyesizlik yapma lan’ diye çıkışmıştı. Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada Ilgın Kaymakamı Kadiroğlu'nun valilik emrine alındığı belirtildi.

Köylüleri ‘terbiyesizlik yapma lan’ diye azarlayan kaymakam görevden alındı

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde, açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalle sakinleri karayolunu trafiğe kapattı.

Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu yurttaşlardan birine ‘Terbiyesizlik yapma lan’ diye çıkıştı. Bunun üzerine bölge halkı kaymakamın sert tavrını yuhalayarak protesto etti.

Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu’nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma halka saldırdı. Saldırıda bazı köylüler yara alırken, gözaltılar da oldu.

‘İSTENMEYEN BİR SÖZ’

Bugün ise Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada Ilgın Kaymakamı Kadiroğlu’nun valilik emrine alındığı belirtildi.

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

11 Temmuz 2020 günü öğleden sonra Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu mahalle sakinleri ile toplantı yapmış, toplantı esnasında mahalle sakinlerinden bazıları topluluğu galeyana getirerek devlet temsilcisine gösterilmemesi gereken tavır ve sözler sarf etmişlerdir. Bu tahrikler karşısında istenmeyen bir söz Kaymakam Kadiroğlu tarafından sarf edilmiştir. Toplulukta kolluk kuvvetlerine mukavemet eden, Kaymakam Kadiroğlu’na karşı tahrikte bulunan ve hakaret edenlerle ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır. İstenmeyen bu hadiseden sonra Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Konya Valiliği emrine alınmıştır. Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ise geçici olarak Ilgın Kaymakamı olarak görevlendirilmiştir.”

Geçtiğimiz günlerde AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de kendisine ‘Memlekette satmadık yer bırakmadınız’ diyen vatandaşları azarlamıştı.