Koronavirüse yakalanan depo işçisi, tedavisi devam ederken tazminatsız işten çıkarıldı!

Koronavirüse yakalanan depo işçisi, tedavisi devam ederken tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldı.

Koronavirüse yakalanan depo işçisi, tedavisi devam ederken tazminatsız işten çıkarıldı!

Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’daki deposunda çalışan ve koronavirüsun bulaştığı işçilerden Mahir Albayrak, tedavisi sürerken tazminatsız işten çıkarıldı. İşverenin işten çıkarma gerekçesinde Albayrak’ın “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadığını” iddiasına yer verildi.

Koronavirüse yakalanan Mahir Albayrak’ın çalıştığı depoda yöneticileri ısrarla önlem almaları için uyarmasına rağmen önlem almak yerine sendikaya üye olduğu için Mahir’e baskı yapmaya devam ettiklerini ve sonuç olarak 7 işçinin koronavirüs enfekte olduğunu ve ailelerine de virüsü taşıdıklarını belirten Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Üyemiz Mahir Albayrak evinde Corona tedavisi olurken 9 gün önce tazminatsız işten çıkarıldığını bugün öğrendi” denildi.

ŞİRKET SALGINI FIRSATA ÇEVİRDİ

Şirketin salgını “fırsata” çevirdiğini ifade eden sendika, “Hem Kısa Çalışma Ödeneği alıyor hem işçilere bu ödeneği vermiyor hem de işçilerin yıllık izinlerini bu süreçte kullandırtmış oluyor. Buna karşı çıkanları da ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamaktan işten atıyor” dedi.

Sendika, “İşçilerin canı sizin kârlarınızdan değerlidir. Mahir’in söyledikleri bizim de gördüklerimizdir. Onlarca işçi dip dibe, maskesiz çalışmaya devam ediyor. Önlem almak yerine işçilere baskı yapmaya devam ediyorsunuz” diyerek şirkete seslendi:

“Üyelerimize baskı yapmayı bırakın, devletten aldığınız Kısa Çalışma Ödenekleri işçilerin hakkıdır. Orhanlı’da verip Pelitli depoda vermemek devleti ve işçiyi dolandırmaktır.”