Koronavirüs 'uyarı'ymış: Hesap gününü düşünebiliyor musunuz?

Sabah yazarı Hatipoğlu, koronavirüs için "Allah'ın uyarısı" dedi, "hesap günü"nü hatırlattı.

Koronavirüs 'uyarı'ymış: Hesap gününü düşünebiliyor musunuz?

AKP’nin yayın organı Sabah‘ın yazarlarından Nihat Hatipoğlu, Türkiye’de de ölümlere yol açmaya başlayan koronavirüsün “Allah’ın uyarısı” olduğunu öne sürdü, “daha çetin imtihanlar”ın sırada olduğunu iddia etti.

Aynı zamanda Gaziantep İslam Üniversitesi Rektörü olan Hatipoğlu, “Allah kulları uyarıyor” başlıklı yazısında virüsün sebeplerini Kuran’dan ayetlere yer vererek açıklamaya çalışıp şu ifadeleri kullandı:

“Rum suresinin 41. ayeti manzarayı tarif ediyor:
“İnsanların kendi eliyle yaptıklarından dolayı, karada ve denizde fesad, bozulma çıktı. Nihayet Allah, onların yaptığı kusurların, günahların bir kısmının cezasını onlara tattırdı. Umulur ki dönüş yaparlar.” 

İnsanlık; Allah’ın buyruklarını umursamazsa, küresel bazda talan ile düzeni bozarsa, fesatlık ve fırsatçılık yaparsa, mazluma sessiz kalırsa, tükenmiş mazluma el atmazsa, doğayı tahrip ederse, menfaatine tapınırsa, kötülükten vazgeçmezse Allah onları felaketlerleimtihan eder. Belkitepeden tırnağasarsar.

***

“Bugün bir virüsün yol açtığı dehşet. Ya O hesap günü! Düşünebiliyor musunuz? Bence ibret alacak, düşünecek zaman var henüz.
“O gün kişi, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacaktır. O gün, onlardan her bir kişinin kendisine yetecek kadar işi ve derdi vardır.” (Abese, 34/42)
Allah ihmal etmez, Allah imhal eder. Yani, Allah unutmaz, Allah erteler. Ve biz; dünyanın bütün günahkarları, hatalı olanları, çirkinliklere sessiz olanları, zulme göz yumanları, hangi dine mensup olurlarsa olsunlar bu yanlışlara ortak olanları, hepimiz deneniyoruz. Daha çetin imtihanlara muhatap olabiliriz. Dilerim Rabbim sadıkların duaları hürmetini bizleri affeder ve bağışlar.”