Koronavirüs kusturdu: Beyaz Türkler, kaba etinizi yıkamama uğruna dünyayı terk etmeyin

Star yazarı Köse, tuvalet kağıdı satışlarındaki artıştan gazetesine layık bir yazı çıkardı.

Koronavirüs kusturdu: Beyaz Türkler, kaba etinizi yıkamama uğruna dünyayı terk etmeyin

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Yakup Köse, koronavirüsle ilgili köşe yazısında insanlık dışı ifadeler kullandı.

İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yattığı bilinen Yakup Köse, “Tuvalet kağıdına muhtaç olmak” başlıklı yazısında yurttaşlarla virüse karşı almaya çalıştıkları tedbirler üzerinden dalga geçti.  Virüs tehlikesi nedeniyle temizlik ürünlerine yönelik tüketimde genel bir artış yaşanırken, tuvalet kağıdı satışlarındaki yoğunluğa dikkat çeken gerici yazar, liberallerin icadı ‘Beyaz Türkler’ kavramına başvurup “taharet” dersi vermeye kalkıştı.

Köse’nin iğrenç yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Türkiye’de de, kendilerine “Beyaz Türk” denilen kesimin tercih ettiği marketlerde de tuvalet kağıdı talanı yaşanmış. Suyla taharet almayı öğrenmeniz gerekiyor sayın “Beyaz Türkler”, utanmayın, öğrenmenin yaşı olmaz. “Iyyy, halk gibi mi yapacağız” demeyin, bakınız her şeyiyle taklit ettiğiniz Batı’ya suyla temizliği Corona ağır bir bedelle öğretiyor, sanırım bu dünyayı bir kaba eti yıkamama uğruna terk etmek istemezsiniz. Daha yiyeceğiniz ne haltlar var, değil mi!”