Koronavirüs ikazlarını dinlemediler...

İstanbul ve Ankara'daki görüntüler başta olmak üzere, Gaziantep, Bursa ve Konya'dan gelen görüntüler koronavirüs ikazlarının hiçe sayıldığını gösterdi.

Koronavirüs ikazlarını dinlemediler...

Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek için yapılan ikazlar, asker uğurlamalarında önemsenmedi

Yurdun çoğu illerinde yüzlerce kişi asker uğurlaması yaparken, tüm uyarılara rağmen koronavirüse karşı ikazlar yok sayıldı.

Koronavirüs salgınına yönelik yapılan ikazlara rağmen, insanlar toplum sağlığını tehlikeye atacak görüntüler sergiledi.

TERMİNALLERE İNSANLAR YIĞILDI, HALAYLAR ÇEKİLDİ

Şehirlerarası otobüs terminallerinde askere gideceklerin uğurlanması sırasında aşırı yoğunluk yaşandı. Yakınlarını uğurlayan kişiler, sokağa çıkmama ve kalabalık olarak bir arada bulunulmaması yönündeki uyarılara rağmen terminalde kalabalıklar oluşturdu. Halaylar çekilirken; gençler otobüse binerken de sarılan ve kucaklaşanlar dikkat çekti.

İstanbul ve Ankara’daki görüntüler başta olmak üzere, Gaziantep, Bursa ve Konya’dan gelen görüntüler koronavirüs ikazlarının hiçe sayıldığını gösterdi.

Konya’da çekilen görüntüler şöyle:

Ve İstanbul:

İçişleri Bakanlığı, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanan “sosyal mesafe” kuralına asker uğurlamalarında da uyulması konusunda vatandaşları uyardı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından “vatandaşlarımızın dikkatine” uyarısıyla yapılan paylaşımda, “Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan SOSYAL MESAFE kuralını ASKER UĞURLAMALARI’nda da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz” denildi.