Körfez ülkeleri dolandırıp kaçtığı Telekom için yeniden devrede!

Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecom'un 4,75 milyar dolarlık borcunu ödemeyerek kaçtığı Türk Telekom için Arap yatırımcıların yeniden iştah kabarttığı ortaya çıktı.

Körfez ülkeleri dolandırıp kaçtığı Telekom için yeniden devrede!

Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecom’un 4,75 milyar dolarlık borcunu ödemeyerek kaçtığı Türk Telekom için Arap yatırımcıların yeniden iştah kabarttığı ortaya çıktı.

Arap yatırımcıların 2026 yılında sabit hat ve 2G lisansının biteceği Türk Telekom’u satın almak için nabız yokladığı öğrenildi.

Bloomberg’in aktardığı habere göre, şu an bankaların elinde olan yüzde 55’lik hisse için Körfez ülkelerinden yatırımcılar ilgi gösteriyor ancak Türk Telekom’un 2026’da bitecek sabit hat ve 2G lisansının uzatılmama ihtimali bir risk olarak değerlendiriliyor.

Lisansın uzatılmaması durumunda yatırımın temettülerle telafi edilmesi için yeterli zaman olmayacağı düşünülüyor.

Hükümet Türk Telekom’un lisansını uzatma eğiliminde değil; çünkü bu durumda Turkcell ve Vodafone da aynı talepte bulunacak. Tüm operatörler için 3G ve 4G lisansları ise 2029’da bitiyor.

SOYGUN SONRASI TÜRK TELEKOM

Büyük soygun sonrası toplam piyasa değeri 7,2 milyar dolar olan Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesi yaklaşık 4 milyar dolara denk geliyor. Şirketin hisseleri son 12 ayda yüzde 51 değer kazandı.

Türk Telekom’da Hazine’nin yüzde 25, Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 6,7’lik hissesi bulunuyor.

Şirketin yüzde 55’lik hissesini elinde bulunduran bankaların oluşturduğu konsorsiyum konuya dair görüş beyan etmedi.

Yüzde 55’lik hisse için bankaların oluşturduğu konsorsiyumda Akbank’ın yüzde 35,6, Garanti BBVA’nın yüzde 22,1, Türkiye İş Bankası’nın yüzde 11,6’lık payı bulunuyor.

Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesi Kasım 2005’te 6,5 milyar dolara 21 yıllığına özelleştirilmişti.

BÜYÜK SOYGUN!

Türk Telekom soygununu buradan okuyabilirsiniz: