Konya'da çocuğa cinsel istismar davasında skandal karar!

Konya’da iki yıl boyunca lise öğrencisi kız kardeşi 16 yaşındaki H.E.’ye cinsel istismarda bulunan ve hamile bırakan ağabeyden aile şikayetçi olmadı, mahkeme iyi hal indirimi uyguladı.

Konya'da çocuğa cinsel istismar davasında skandal karar!

Konya’da iki yıl boyunca lise öğrencisi kız kardeşi 16 yaşındaki H.E.’ye cinsel istismarda bulunan ve hamile bırakan R.E. 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur H.E. ile anne ve baba R.E’den şikayetçi olmadı.

Konya’da lise 2’nci sınıf öğrencisi H.E., geçen yıl Mart ayında kaldığı öğrenci yurdundan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde hamile olduğu ve doğumun yaklaştığı anlaşılan H.E. sezaryen ameliyatına alındı.

HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENMESİNE RAĞMEN İSTİSMARI SÜRDÜRMÜŞ

Hastane yetkililerin bilgi vermesi üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturmada ifadesine başvurulan H.E., 2017 yılından beri ağabeyi R.E.’nin cinsel istismarına uğradığını anlattı.

Liseli kız, buna rağmen kendisine cinsel istismarda bulunmaya devam eden ağabeyinin hamileliğiyle ilgili, “Merak etme, ben halledeceğim bir şekilde” dediğini, korktuğu için de yaşadıklarını kimseye söyleyemediğini kaydetti.

İTİRAF EDEN ZANLI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan R.E., sorgusunda kız kardeşine cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etti. R.E. tutuklanırken, H.E. devlet korumasına alındı.

Soruşturma kapsamında R.E. ile kız kardeşinden alınan DNA örnekleri, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda ölü bebekten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, bebeğin R.E.’den olduğu belirlendi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Savcılık tarafından ağabey hakkında “zincirleme bir şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismar” suçundan 56 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

H.E. ise ağabeyinden şikayetçi olmadı. Olaydan bilgilerinin olmadığını söyleyen anne K.E. ile baba S.E. de oğullarından şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI!

Mahkeme heyeti karar duruşmasında R.E.’ye “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 16 yıl hapis cezası verdi. Suçun kız kardeşine yönelik birden fazla ve cebir kullanılarak işlenmesinden dolayı ceza 54 yıla kadar çıkartıldı, iyi hal indirimiyle de 45 yıla indirildi.

Ancak mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu’nun 61. maddesinin 7. fıkrasında yer alan “Süreli hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı bu madde hükümlerine göre belirlenen sonuç ceza, 30 yıldan fazla olamaz” maddesi gereği cezayı 30 yıla düşürdü.