Komünistlerden Soma katliamı açıklaması: 301 madenciyi asla unutmayacağız!

TKH tarafından yapılan açıklamada Soma katliamının, mücadele edilmesi ve hesap sorulması gereken bir durum olduğu vurgulanırken, 301 madencinin emekçilerin kavgasında yaşayacağı vurgulandı.

Komünistlerden Soma katliamı açıklaması: 301 madenciyi asla unutmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 13 Mayıs 2014’te Soma’da gerçekleşen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamın 6. yıldönümüne ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada Soma katliamının, mücadele edilmesi ve hesap sorulması gereken bir durum olduğu vurgulanırken, 301 madencinin emekçilerin kavgasında yaşayacağı vurgulandı.

“301 madenciyi asla unutmayacağız!” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün, Soma’da 301 maden işçisinin katledilişinin altıncı yılı. Soma katliamı Türkiye tarihinde ve emekçi halkın zihninde kara bir leke olarak bulunuyor.

Halkın zihnine kara bir leke olarak kazınan Soma katliamı, aynı zamanda mücadele edilmesi ve hesap sorulması gereken bir durum olarak duruyor

Katliamın üstünü örten de, sorumlularını yargıdan kaçıran da, işçilerin sağlığını kârlarından önemsiz gören anlayış da bugün hala varlığını sürdürüyor.

Soma katliamından, işçi sınıfını bugün sömüren patronlardan ve onun iktidarı olan AKP’den de hesap sorulana kadar bu defter kapanmaz.

301 madenci asla unutulmayacak!

301 madenci emekçilerin kavgasında yaşayacak!”