Komünistlerden Sağlık Bakanı'na istifa çağrısı

TKH tarafından yayımlanan açıklamada, "Salgının yayılmasını bir türlü önleyemeyen AKP, bu başarısızlığını, rakamları saklayarak şimdi de “ulusal çıkar” kılıfıyla örtmeye çalışmaktadır." denildi.

Komünistlerden Sağlık Bakanı'na istifa çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından, koronavirüsle mücadelede şeffaf olmayan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerine göre verileri yayınlamayan Sağlık Bakanı’na dair bir açıklama geldi.

Salgınla mücadelede başarısız olan AKP iktidarının, başarısızlığını örtmek için rakamları ‘ulusal çıkar’ kılıfı altında sakladığının belirtildiği açıklamada, “Sağlık Bakanı, halkın sağlığını tehlikeye atmıştır. Pandemi rakamlarını halktan saklamak suçtur!” ifadelerine yer verildi.

TKH tarafından, “Sağlık Bakanı istifa et!” başlığı ile yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

“Koronavirüs rakamlarını uluslararası Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre yayınlamayıp, tersine başarısızlığı örtmek için saklayan Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir!

Testi pozitif olmasına rağmen belirti göstermeyen vakaları hastalıktan saymayan ve istatistiklere yansıtmayan bir politika salgının yayılmasının da başlıca nedenidir.

Salgının yayılmasını bir türlü önleyemeyen AKP, bu başarısızlığını, rakamları saklayarak şimdi de “ulusal çıkar” kılıfıyla örtmeye çalışmaktadır.

Sağlık Bakanı, halkın sağlığını tehlikeye atmıştır. Pandemi rakamlarını halktan saklamak suçtur!”