Komünistlerden Merdan Yanardağ'a destek: Evet, Abdülhamid istibdat rejiminin despotudur!

Komünistler, Merdan Yanardağ ile AKP'liler arasındaki tartışmaya "Monarşiyi, despotik iktidarları ve diktatörlüğü eleştirmek ne zamandan beri 'suç' kabul edilmektedir?" sözleriyle katıldı.

Komünistlerden Merdan Yanardağ'a destek: Evet, Abdülhamid istibdat rejiminin despotudur!

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci ve Yazar Merdan Yanardağ, hazırlayıp sunduğu ’18 dakika’ programında 2. Abdülhamid’den söz ederken “Emperyalizmin uşağı aşağılık bir dikdatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere, Mizancı Muratlara zulmeden, despot.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’liler ve gerici çevreler #AbdulhamidAşağılıkDeğildir başlığı altında sosyal medyada Yanardağ’ı hedef alan paylaşımlarda bulunmuş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise jet hızıyla TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Komünistler Merdan Yanardağ’ın sözlerinin tarihsel bir gerçek olduğunun altını çizerken, ‘elimde liste var’ diyerek katliam çağrıları yapanlara sessiz kalan; ancak söz konusu muhalif bir medya olunca hızla harekete geçen RTÜK Başkanı’nı da eleştirdi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yayımladığı yazılı açıklamada, “Evet, Abdülhamit istibdat rejiminin despotudur!” dedi.

İşte TKH’nin “Merdan Yanardağ’a yönelik yobaz ve faşist saldırılara sessiz kalma!” başlıklı açıklaması:

“Merdan Yanardağ’a yönelik yobaz ve faşist saldırılara sessiz kalma!

Evet, Abdülhamid istibdat rejiminin despotudur!

Osmanlı istibdat rejiminin “Kızıl Sultan”ı despot II. Abdülhamid üzerine gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ’ın dile getirdiği görüşler hem tarihi bir gerçek hem de ifade özgürlüğünün kullanılmasıdır.

Tarihi gerçeklere dönük düşünceleri bile “hainlikle” itham edecek kadar herkesi boğmak ve yok etmek isteyen karanlığı, yobazlığı, gericiliği ve faşizmi reddediyoruz!

RTÜK Başkanı’nın tarihi bir olaya dönük yorumu gerekçe göstererek muhalif Tele1 kanalına inceleme başlatması, skandal olduğu kadar absürttür. Sivas ve Maraş katliamlarını çağrıştıran açıklamalara ses çıkarmayan RTÜK başkanı, diktatörlüğe karşı çıkan bir sesi hızla susturmaya çalışmaktadır. Devletten kaç maaş aldığının dahi hesabını vermeyen RTÜK başkanı neyi temsil etmektedir?

Monarşiyi, despotik iktidarları ve diktatörlüğü eleştirmek ne zamandan beri “suç” kabul edilmektedir?

AKP iktidarı, Abdülhamid’in istibdat rejimini aratmamaktadır.

Merdan Yanardağ, gericilerin ve faşistlerin yobaz ve ırkçı saldırıları karşısında yalnız değildir.

Bu ülkenin ilerici birikimi bu karanlığı, yobazlığı ve faşizmi de yenecektir!

Evet; Abdülhamid, Osmanlı’nın yarı-sömürge haline gelmesinde, ülkenin emperyalizme teslim edilmesinde ve tarihte istibdat rejiminin kurulmasında birinci dereceden sorumlu olan bir despottur.

Türkiye Komünist Hareketi