Komünistlerden Kadıköy'de sosyal mesafeli 100. yıl buluşması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), TKP'nin 100. yaşını kutlamak için Kadıköy İskele Meydanı'nda sosyal mesafeli bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Komünistlerden Kadıköy'de sosyal mesafeli 100. yıl buluşması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) TKP’nin 100. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle İstanbul Kadıköy’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bilindiği üzere TKH’nin 13 Eylül’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştireceği buluşma “halkın katılımının yüksek olacağı” gerekçesi ile pandemi bahane edilerek İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmıştı.

Kadıköy’de, “Emek, Laiklik, Bağımsızlık, Sosyalizm” şiarıyla, sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen basın açıklamasında, TKH Merkez Komite Üyesi Ahmet Tarık Yenil, TKH Merkez Komite Üyesi ve Tarihsel TKP Üyesi Kemal Parlak ve TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek birer konuşma gerçekleştirdi.

TKH Merkez Komite Üyesi Ahmet Tarık Yenil yaptığı açılış konuşmasında “Liselerinde mücadele veren Sosyalist Liseliler, üniversitelerinde devrimci mücadeleyi büyüten üniversiteliler, emekçi mahallelerinden buraya gelen devrimciler, işçiler, komünistler, İlerici Kadınlar Derneği ile militan kadın mücadelesini büyüten kadınlar, emektar komünistler hoşgeldiniz. Ülkemizde komünistlerin, sosyalistlerin, devrimcilerin mücadelesi ülkemizin eşitlik, özgürlük, adalet bağımsızlık ve yurtseverlik mücadelesidir. Ülkemizin 100 yıllık tarihi aydınlanmanın gericiliğe, bağımsızlığın emperyalizme, hürriyetin saltanata, adaletin baskıya, emeğin sömürüye karşı mücadelesidir.” dedi.

TKH Merkez Komite Üyesi ve Tarihsel TKP Üyesi Kemal Parlak ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Partimiz 100 yıl önce Ekim Devrimi’nin, ulusal kurtuluş savaşının içerisinde doğdu. Ekim Devrimi’nin doğrudan içerisinde, onun taraftarı olan Mustafa Suphi’nin öncülüğünde, Anadolu’da emperyalizme karşı savaşan komünist öbeklerden oluştu. Partimiz 100 yıldır bu topraklarda Bolşevik öncülüğü gösteriyor. Bu anlamıyla partimizin 100 yıllık bir Bolşevik geleneği olduğu kadar, bu topraklarda anti-emperyalist mücadelenin merkezi ve temsilcisi olmuştur. Biz tarihimize güveniyoruz, tarihimizle övünüyoruz, onur duyuyoruz ama aynı zamanda o tarihi bugün burada, yeniden kurmak istiyoruz, geleceğe taşımak istiyoruz.”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu pandemi bizim 100 yıldır söylediğimiz haklılığımızı, bu düzenin çaresizliğini, çürümüşlüğünü, kokuşmuşluğunu halka, insanlığa hiçbir şey veremeyeceğini bir kez daha gösterdi. Türkiye Komünist Partisi’nin 100. Yılını selamlamak için burada buluştuk. Bu selamımıza elbette ki, laikliği, emeği, bağımsızlığı ve sosyalizmi eklemeden olmaz. Bu mücadelelerin hiçbirisi tek başına yapılamaz. Bir bütündür. Bunları birbirinden ayıramayız. Çünkü AKP de tam da, gerciliğin, sermayenin, emperyalizmin vücut bulduğu bir partidir, hepsini içinde taşır. Bu mücadeleleri birbirinden uzağa koyamayız, sosyalizmi de bu mücadelenin yanı başına koymak durumundayız. Sosyalist bir mücadele verilmeden, laiklik mücadelesi verilemez, bağımsızlık mücadelesi verilemez.”