Komünistlerden depremzedelerle dayanışma

Komünistlerin başlattığı yardım kampanyası sonucu toplanan malzemeler deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Komünistlerden depremzedelerle dayanışma

24 Ocak günü Elazığ’da gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki depremden hem Elazığ hem de Malatya etkilenmiş; ölü sayısı 41’i bulurken, yaralı sayısı da 1600’lere ulaşmıştı.

Depremden etkilenen yurttaşlarla dayanışmak için depremden hemen sonra Komünistlerin başlattığı yardım kampanyası sonucu toplanan malzemeler deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Elazığ’da yaşanan deprem sonrası “Acil çağrı” başlığıyla bir açıklama yayımlayarak, bütün parti üye ve dostlarını depremde zarar gören yurttaşlarla dayanışmaya çağırmıştı.

Komünistlerin dayanışma çağrısı sonrası toplanan malzemeler, depremde büyük hasar gören Malatya’ya bağlı Hüsükuşağı köyüne gönderilmek üzere İstanbul’daki Malatya Pütürge Hüsükuşağı Köyü Derneği’ne teslim edildi.

TKH’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Elazığ depreminde yaşananların yarasını sarmak için Partimizin başlattığı kampanya ile toplanan malzemeler, deprem bölgesine iletilmek üzere bugün Parti heyetimiz tarafından İstanbul’daki Malatya Pütürge Hüsükuşağı Köyü Derneği’ne iletildi.” ifadelerine yer verildi.