Komünistlerden büyük buluşma: TKH yeni mücadele dönemini başlattı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü tarafından “Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için ülkenin komünist partisi yükseliyor!” başlığıyla düzenlenen toplantıda, yeni bir mücadele döneminin açıldığı duyuruldu.

Komünistlerden büyük buluşma: TKH yeni mücadele dönemini başlattı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü tarafından “Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için ülkenin komünist partisi yükseliyor!” başlığıyla düzenlenen toplantı, bugün Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Ülkemizde komünist hareketin temellerinin atıldığı Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle “100. Yıl Atılım Yılı” ilan eden Komünistler, bu toplantı ile birlikte yeni bir mücadele dönemini başlattığını duyurdu. Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer’in Nâzım Hikmet’in 15’lere ithafen kaleme aldığı “Kalbim” şiirini okuduğu etkinliğe katılımın yüksek olduğu gözlemlendi.

“MUSTAFA SUPHİLERİN YOLU KAZANACAK”

28-29 Ocak 1921’de katledilen TKP’nin kurucu önderleri Mustafa Suphi ve yoldaşlarının anıldığı toplantıda, bir konuşma yapan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, 100. yılında TKH’nin bir atılım gerçekleştireceğini vurgularken, şunları kaydetti:

“İşçi sınıfı içerisindeki çalışmaları niteliksel ve niceliksel olarak büyüyecektir. Biliyoruz ki işçi sınıfının çıkarlarını sadece kitaplarda, teoride bilenlerin nefesi kısadır. İşçi sınıfına öncülük etmek bizim en önemli farkımızdır bunu hiç aklınızdan çıkarmayın yoldaşlar. Keza emekçi kadın, gençlik çalışmalarımızda ki tarihsel deneyimlerimize son beş yılda oldukça önemli katkılar eklenmiştir. Bunu da unutmayın. Bizim burjuvazi ile bir kavgamız var. bu kavga sınıf kavgası , bu kavga hürriyet kavgası. Biz yarına baktığımızda geleceğe baktığımızda yoldaşlar bu kavganın hakkı ile verilmesi için bugün bu atılımı gerçekleştirmek zorundayız. Ve bu bir parti kararıdır bu karardan dönmeyiz.

Bugün tüm bu karanlığı söküp atmak için emeğin örgütlenmesi , laiklik mücadelesinin yükseltilmesi, bağımsızlık kavgamızın büyütülmesi bizim için bir tercih değil bir zorunluluktur aynı zamanda. Türkiye komünist hareketi, partimiz 100 yıla bu somut görevle giriyor. Ya başaracağız yoldaşlar ya başaracağız. Biz kazanacağız, emekçiler kazanacak, Mustafa Suphilerin yolu kazanacak.”

“YENİ BİR MÜCADELE ATILIMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer ise, Mustafa Suphilerin ve 15’lerin katliamının Türkiye tarihinin en büyük siyasi cinayeti, katliamı olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün ülkemizde sömürücülerin, yağmacı ve rantçı burjuvazinin, patronların ahlaksız iktidarı egemen olabilir! Bugün ülkemizde yobazlar, gericiler, tarikatlar, cemaatler halkımızı esir almak için gerici ağlarını örmüş olabilirler. Bugün ülkemizde emperyalist şirketler ülkemizin bütün fabrikalarına, madenlerine, limanlarına çökmüş olabilirler. Bugün ülkemizde patronların emekçi halkı tahakküm altına alan amansız baskısı ve diktası, burjuva diktatörlüğü ve onun bir biçimi olan tek adam diktatörlüğü hüküm sürebilir. Bütün koşullar namüsait olsa bile bu ülkede emeğin hakkını, laikliği, bağımsızlığı ve eşitliği savunmak ve bunun kavgasını vermek için yeni bir mücadele atılımına ihtiyacımız bulunuyor! Koşullara boğun eğmek ile koşullara kafa tutmak arasındaki farktır bu. Boyun eğmeye değil kafa tutmaya çağırıyoruz! Bu salonda buluşan Türkiye Komünist Hareketi, işte böylesi bir mücadelenin partisini kurmak ve örgütlemek üzere yola çıkmış bulunuyor.

Türkiye Komünist Hareketi, bugün 4 temel ilkeyi kendisine şiar edinmiştir. Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesi! Anti-emperyalist, anti-kapitalist ve gerici karşıtı bir mücadele hattı örülmeden devrimci bir siyaset yürütülmesinin karşılığı yoktur. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, emperyalizme karşı, kapitalizme, sermayeye ve gericiliğe karşı amansız ve katı duruşunu sürdürmeye kararlıdır. Bu mücadele başlıklarından herhangi bir birisinin geriye çekilmesi, yapılacak en büyük yanlışların başından gelmektedir.

Türkiye’nin işçi sınıfının partisini kurmaya soyunduk! Bütün dostlarımızı işte böylesi bir mücadeleye, yeni bir mücadele dönemine, Türkiye’nin gerçek ve kitlesel komünist partisini kurmaya, Türkiye Komünist Hareketi’nin saflarına katılmaya çağırıyoruz!”

Üniversite öğrencisi Melike Güneşer, İlerici Kadınlar Derneği Üyesi Melek Kırhan, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Üyesi Hasan Tecirli’nin de birer konuşma yaptığı etkinlik, yeni üyelere rozet takılmasının ardından sona erdi.