Komünistlerden 'beni bu düzeniniz öldürür' dediği için gözaltına alınan TIR şoförüne destek

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Hataylı TIR şoförü Malik Baran Yılmaz'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, AKP iktidarının, bir kez daha gerçekleri söyleyen emekçileri, alınteriyle yaşamaya çalışanları gözaltına altına alarak susturmaya ve toplumu sindirmeye çalışmakta olduğunu vurgulayan bir açıklama yayımladı.

Komünistlerden 'beni bu düzeniniz öldürür' dediği için gözaltına alınan TIR şoförüne destek

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yaşadığı sorunları dile getirdiği ‘Beni bu düzeniniz öldürür’ dediği videosu ile sosyal medyanın gündemine giren Hataylı TIR şoförü Malik Baran Yılmaz’ın gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, AKP iktidarının, bir kez daha gerçekleri söyleyen emekçileri, alınteriyle yaşamaya çalışanları gözaltına altına alarak susturmaya ve toplumu sindirmeye çalışmakta olduğu vurgulanırken, bugün herkesin bildiği gerçeği gözaltına alarak saklamaya ve susturmaya çalışan AKP iktidarının zavallılaşmış olduğu ifade edildi.

“Hataylı TIR şoföründen ne istiyorsunuz?” başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hataylı TIR şoförü, kendi kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı ve ‘Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem.’ Diyerek koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı sıkışmayı ve sorununu dile getirmiştir.

Bu sosyal medya paylaşımı sonrası Hataylı emekçi kardeşimiz gözaltına alınmıştır.

AKP iktidarı, bir kez daha gerçekleri söyleyen emekçileri, alınteriyle yaşamaya çalışanları gözaltına altına alarak susturmaya ve toplumu sindirmeye çalışmaktadır.

Hataylı kardeşimizin sözleri suça teşvik değil, yaşadığı sorunu dile getirilmesidir. Bu sorun bugün ülkemizde yaşayan emekçilerin ortak sorunudur!

Bugün herkesin bildiği gerçeği gözaltına alarak saklamaya ve susturmaya çalışan AKP iktidarı zavallılaşmıştır!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ise “şahıs hakkında “Kanunlara Uymamaya Teşvik “ suçundan adli işlem başlatılmıştır.” denilerek kılıf bulunmuştur. Bu sözlerde suça teşvik yoktur, kimseye evinden çıkın dememiştir. Ancak ben evimden çıkıp çalışmak zorundayım demiştir.

Hataylı emekçi kardeşimiz derhal serbest bırakılmalıdır!

“Beni koronavirüs değil sizin düzeniniz öldürecek” derken çalışmak zorunda kalıp salgınla bizzat baş başa kaldığını söylemesinin neresi suçtur!

Yargıyı, halkın üzerinde bir sopa gibi kullanmak istibdat rejimlerinde olur!

Bugün emekçiler hem koronavirüsün hem ücretli kölelik düzeninin hem de AKP’nin baskısı altındadır!”