Komünistlerden ABD provokasyonuna dair açıklama: İran, Irak ve Suriye halkının yanındayız!

"Türkiye halkı, emperyalizme karşı İran başta olmak üzere Ortadoğu halklarıyla dayanışma içinde olmalıdır!"

Komünistlerden ABD provokasyonuna dair açıklama: İran, Irak ve Suriye halkının yanındayız!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ölümüyle sonuçlanan ABD’nin hava saldırısının ardından komünistlerden de açıklama yapıldı.

ABD’nin işlediği cinayete ilişkin ‘provokasyon’ diyen Türkiye Komünist Hareketi, “ABD provokasyonuna karşı İran, Irak ve Suriye halkının yanındayız!” açıklamasında bulunda.

TKH Merkez Komitesi imzalı o açıklama şöyle:

ABD provokasyonuna karşı İran, Irak ve Suriye halkının yanındayız! 

Emperyalist ABD, Ortadoğu’da büyük bir provokasyona imza atmıştır.

Ortadoğu’da ve özelde Irak ile Suriye’de ABD’nin siyasi ve askeri emelleri, bu ülkeleri yeni bir kaosa sürüklemek, işgalci ve siyonist İsrail yönetiminin çıkarlarını savunmak ve İran’a yönelik savaş kışkırtıcılığını körüklemektir.

ABD emperyalizminin Irak’ı işgal etmesinden sonra Irak’ın istikrarsızlaşmasına ve bölünmesine yol açacak provokasyonlarına ve işgalci bir güç olarak cinayetlerine devam etmektedir. Irak’ta ABD tarafından gerçekleştirilen haydutça askeri imha operasyonlarının, Ortadoğu’da yanan ateşi körüklemek dışında bir anlamı yoktur.

Irak’ta ABD başta olmak üzere bölgesel güçlerin vesayetine yönelik tepkinin ABD çıkarlarına tehdit oluşturduğu durumda cinayetten dahi çekinmeyen ABD emperyalizmi, Irak’ın bölünmesinin yolunu açtığı gibi bütün Ortadoğu’yu yeni bir savaşın eşiğine de getirmiştir.

ABD tarafından İran silahlı kuvvetlerinin en önemli isimlerinden birisi olan Kasım Süleymani’ye dönük suikast, işgalci İsrail yönetimine karşı duran Direniş Cephesi’ne yönelik bir saldırıdır. ABD, yıllardır işgalci İsrail devletine karşı mücadele yürüten ve Filistin Direnişi’nin yanında olanlara saldırarak gerçek niyetini de ortaya koymuştur.

ABD emperyalizminin bu haydutluğuna sevinenler ise bellidir. Suriye’de İslam, cihat ve din adına savaştığını söyleyen bütün terör gruplarının ABD tarafından açıkça işlenen cinayeti desteklemeleri, Suriye’de yürütülen savaşın kimler adına yürütüldüğünü de bir kez daha göstermiştir. Suriye’de cihatçı grupların özünde ABD planları ve İsrail çıkarları adına savaştığı bugün bir kez daha somut olarak ortaya çıkmıştır.

Mezhepsel ve etnik farklılıklar üzerinden halklar arasında kışkırtıcılığı kaşıyan bizzat emperyalizmden başkası değildir. Ne yazık ki ülkemizde de mezhepçi ırkçılığın bütün tezahürünü gördüğümüz siyasal İslamcıların, Amerikancı ve İsrailci yüzleri bu vesileyle bir kez daha görülmüştür. Daha düne kadar ülkemizin beka sorunu var deyip, Suriye’nin kuzeyinde ABD emperyalizmine karşı durmak gerektiğini söyleyenlerin ABD ve İsrail saldırısına sevinmeleri, siyasal İslamcılığın iki yüzlü ve işbirlikçi karakterini de göstermiştir.

Irak’ta ABD tarafından işlenen cinayet, İran halkına yönelik bir saldırıdır! İran’a yönelik emperyalist kuşatma ve abluka siyaseti bu saldırıyla birlikte yeni bir aşamaya gelmiştir.

ABD tarafından işlenen cinayet, yeni bir emperyalist provokasyondur. Emekçi halkımız Ortadoğu’da ve ülkemizde emperyalizmin gerçek yüzünü bir kez daha görmelidir.

ABD emperyalizmi Ortadoğu’dan defol!

Ortadoğu’da barış emperyalizme karşı ortak mücadeleyle gelecektir!

Türkiye halkı, emperyalizme karşı İran başta olmak üzere Ortadoğu halklarıyla dayanışma içinde olmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi

Merkez Komitesi