Komünistler adliyede olacaklarını duyurdu: Barışların yanındayız!

"Yargılanan gazetecilerle dayanışmak amacıyla 9 Eylül Çarşamba günü saat 09.00'da TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti heyeti Çağlayan Adliyesi'nde olacaktır."

Komünistler adliyede olacaklarını duyurdu: Barışların yanındayız!

MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla yargılanan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de bulunduğu 8 kişi hakkında savcılık esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcılık, gazetecilerin 19 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yarın görülecek duruşma öncesi Savcılık ayrıca tutuklu bulunan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk hallerinin devam etmesini de talep etti.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yaptıkları yazılı açıklamada, “Barışların yanındayız” dedi.

TKH Genel Başkanı Av. Aysel Tekerek ile parti heyetinin de adliyede olacağının duyurulduğu açıklama şöyle:

“Barışların yanındayız!

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve bir dizi gazetecinin yargılandığı davanın son duruşması yarın görülecek.

AKP iktidarının hukuksuz, haksız ve siyasi susturma girişimine karşı yargılanan gazetecilerin yanındayız.

Yargılanan gazetecilerle dayanışmak amacıyla 9 Eylül Çarşamba günü saat 09.00’da TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti heyeti Çağlayan Adliyesi’nde olacaktır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez”