Kolombiya'da eski FARC militanı belediye başkanı oldu

Kolombiya'da silah bırakan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) militanı Guillermo Torres mazbatasını alarak belediye başkanlığına başladı.

Kolombiya'da eski FARC militanı belediye başkanı oldu

Kolombiya’da silah bırakan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) militanı Guillermo Torres mazbatasını alarak belediye başkanlığına başladı.

Nüfusu 49 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 27 Ekim’de düzenlenen yerel seçimlerin galipleri mazbatalarını aldı.

FARC’IN OZANI

Kolombiya basınındaki haberlere göre, seçimlerde ülkenin kuzeyinde Karayip Denizi kıyısındaki Bolivar yönetim bölgesine bağlı Turbaco kentini kazanan takma adı Julián Conrado’nun takma adı olan “FARC’ın ozanı” olarak bilinen Torres görevi düzenlenen törenle devraldı.

Törende konuşan Torres, altyapı ve çevre temizliği çalışmaları üzerinde yoğunlaşacağını ve su sorununu çözeceğini vurguladı. Yolsuzlukla mücadele vaadinde de bulunan Torres, FARC militanı olarak geçirdiği günlere değinirken tüfekten daha çok gitar taşıdığını anlattı.

Torres ayrıca FARC ile hükümet arasındaki uyuşmazlıklara ilişkin “ Çalışmaya başlayacağım, çünkü uzlaşma olmadan, barış olmadan, adalet ve sevgi olmadan yapılabilecek çok az şey olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, tüm kaynaklar halk yararına mutlak dürüstlük ve şeffaflıkla yönetilecek ”dedi.