Kocaeli'de zatürre teşhisi konulan çocuğun akciğerinden badem çıktı

Kocaeli'de yaşayan Fatma ve Halil Karakaya çiftinin 2 yaşındaki çocukları Ali Asaf bir hafta önce soğuk algınlığı ve ağır ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonrası zatürre teşhisi konulan küçük çocuk, tüm tedavilere rağmen iyileşemedi. Bronkoskopi işleminde akciğerinde badem parçaları tespit edilen Ali Asaf, bir saatlik operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Kocaeli'de zatürre teşhisi konulan çocuğun akciğerinden badem çıktı

Kocaeli’de yaşayan Fatma ve Halil Karakaya çiftinin ilk çocukları 2 yaşındaki Ali Asaf, anne ve babasıyla kuruyemiş yedikten sonra soğuk algınlığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ateşi 39 dereceye kadar yükselen küçük çocuğa doktorlar tarafından zatürre başlangıcı teşhisi konuldu. Uygulanan tedavi sonrasında sağlığında düzelme görülemeyen küçük çocuğa bu kez bronkoskopi işlemi yapıldı. Akciğerinde badem parçaları tespit edilen Ali Asaf, 1.5 saatlik operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

GÖZLERİNİ AÇAMIYOR SÜREKLİ YATIYORDU

İlk olarak gittikleri hastanede uygulanan tedavi sonrası Ali Asaf’ta bir düzelme olmadığını, boğazından hırıltılı ses geldiğini ifade eden anne Fatma Karakaya, ‘Tekrar hastaneye gittik ve bu sefer ateşi yükseldi. Bu kez ‘salgın var, enfeksiyon kapmış’ dediler. Antibiyotik iğneler verildi. 3 gün boyunca iğneleri kullandık. Anca durumunda hiçbir ilerleme olmadı daha da kötüleşti. Ateşi 39 dereceyi buluyor, hiç uyuyamıyor, sürekli ağlıyordu. Rengi sararmıştı. Sonrasında halsizlik başladı, yataktan kalkamadı, sürekli uyumaya başladı. Gözlerini dahi hiç açamıyor, sadece yatıyordu. İlk filmleri temizdi ancak sadece zatürre başlangıcı ve üşütme tespit edildi. Akciğerinin iyi durumda olmadığı söylendi? dedi.

BADEM OLDUĞUNU DUYUNCA İNANAMADIM

Yapılan bronkoskopi işleminde çocuğunun akciğerinde badem parçaları tespit edildiğini belirten Fatma Karakaya, ‘Doktorlar film çekmeye karar verdi ve akciğerinde badem parçaları tespit edildi. İlk duyduğumda inanamadım. İlk defa yediği bir şey değildi. Ama Ali Asaf’ın rahatsızlığı tespit edilene kadar bir hafta boyunca ömrümden ömür gitti. Sürekli ağladı, günden güne gözümün önünde erimeye başlamıştı. Biz bir şey yapamıyorduk. O an yaşadığımız bir dikkatsizlik değildi çünkü boğazına bir şey kaçtığını hiç fark etmedik. Normal her zamanki gibi yedirdik. Öksürmesiyle ağzındaki parçalar akciğerine kaçmış. Neredeyse 24 saat uyuyordu ancak operasyon sonrası eski Ali Asaf geri döndü. Artık uyumak istemiyor, bizimle oyun oynuyor’ diye konuştu.Baba Halil Karakaya ise ‘Enfeksiyon şüphesiyle hastaneye yatmıştı. Zatürre başlangıcı olduğu söylendi. Sonrasında bronşit dediler. Döndü dolaştı en son akciğerinde badem parçaları tespit edildi. İlk duyduğumda inanamadım. Çünkü daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Daha önce de kuruyemiş yedirmiştik’ dedi.