Kocaeli Üniversitesi'nde sınav sistemi çöktü

Sınav sistemine girişlerdeki yoğunluk nedeniyle birçok öğrencinin sınava girişi mümkün olamadı; sisteme giriş yapan öğrenciler ise sınav soruları arasında geçişlerde sistemin alt-yapı yetersizlikleri dolayısıyla uzun süreler beklemek zorunda kaldı ve sorularını yetiştiremedi.

Kocaeli Üniversitesi'nde sınav sistemi çöktü

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteler internet üzerinden sınav düzenleme kararı almış, ancak sistemlerin çökmesi, altyapının yetersizliği, veya öğrencilerden karşılanması ekonomik olarak güç teknik gereçlerin istenmesi sebebiyle ‘online sınavlar’ öğrencilerin kabusu olmuştu.

Bu uygulamanın bir benzeri de Kocaeli Üniversitesi’nde yaşandı. Kocaeli Üniversitesi’nde bahar yarıyılı final sınavlarının koronavirüs salgını sebebiyle online sistem üzerinden yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak bugün başlatılması planlanan sınav döneminde, sınav sistemine girişlerdeki yoğunluk nedeniyle birçok öğrencinin sınava girişi mümkün olamadı; sisteme giriş yapan öğrenciler ise sınav soruları arasında geçişlerde sistemin alt-yapı yetersizlikleri dolayısıyla uzun süreler beklemek zorunda kaldı ve sorularını yetiştiremedi.

Üniversite öğrencileri, sosyal medyada başlatılan #KOUsınavsistemideğişsin etiketi ile seslerini üniversite yönetimine duyurmaya ve mağduriyetlerini ifade etmeye çalıştılar.

Öğrencilerden gelen mesajların ardından Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü çareyi telafi sınav düzenlemek ve sınav süresini uzatmakta buldu. Rektör Sadettin Hülagü sosyal medya hesabından  sınav programlarının güncelleneceğini duyurdu. Yeni sınav takvimi uyarınca öğrencilerin ‘telafi’ sınavlara girebileceğini belirten Hülagü, sınav sürelerinin de 45 dakika olacağını duyurdu.

Öğrenciler ise aynı teknik arızaların yeniden yaşanacağı kaygısıyla bu ‘çözüm’ önerisine tepkilerini yükseltmeye devam ediyor.

İşte Rektör’ün önlem planı: