Koca: İngiltere'den Türkiye'ye gelen 4 bin 603 kişi karantinada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'den Türkiye'ye gelen 4 bin 603 kişinin izole edildiğini açıkladı.

Koca: İngiltere'den Türkiye'ye gelen 4 bin 603 kişi karantinada

Mutasyona uğramış koronavirüs türü nedeniyle İngiltere’de bulaş hızının artmasından dolayı, Türkiye’ye İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan yapılan uçuş seferleri geçici olarak durdurulmuştu.

Londra’dan İstanbul’a gelen yolcuların, evlerinde karantina altında olacakları ve filyasyon ekipleri tarafından takip altında tutulacakları belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan önlemlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır.” dedi.

Koca şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk.

Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır.

14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır.”