Koç: Trabzonspor'un sırtını devlete dayama hususunda söylediklerimin arkasındayım

Turhan Trabzonspor'a destek açıklamasını bir adım öteye taşımış ve Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği maçın ardından, "Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bütün temennimiz bu." demişti.

Koç: Trabzonspor'un sırtını devlete dayama hususunda söylediklerimin arkasındayım

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuştu. Koç, Trabzonspor hakkında söylediklerinin arkasında olduğunu ifade etti.

Ali Koç, Erdoğan’la karşı karşıya getirilmek istediklerini söyleyerek şu konuşmayı yaptı:

“Cumhurbaşkanımızın teşrifleri sonrası yaşanan süreçte kulübümüz kimi çevrelerin açık hedefi haline geldi. Bazı kendini bilmez medya mensupları bizi ve Cumhurbaşkanımızı karşı karşıya getirmek için yoğun çaba sarf etti.

Bizim söylediklerimiz, savunduklarımız ile Cumhurbaşkanımız ile iktidar partisi ile ya da belirli siyasi gruplar ile bir alakası yoktur, özellikle buna dikkat çekmek istiyorum. Fenerbahçe kararlarını alırken, hiçbir siyasi görüşün baskısı ve etkisi altında kalmaz”

TRABZONSPOR İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

“Basın toplantısı sırasında değindiğim konulardan bir tanesi; adil rekabetten bahseden Trabzonspor Başkanı’na vermek zorunda olduğum cevaptan istinaden… Trabzonspor’un sırtını devlete dayama hususuydu. Antalya’da bir basın toplantısı düzenlemek durumunda kaldık. Hiç beklemediğimiz bir şekilde kulübümüzün çıkarlarını korumak için yaptığımız bu basın toplantısını takip eden taraflı tarafsız pek çok kesimden aldığımız mesajlar yalnız olmadığımızı gösterdi bu düşüncelerde. Trabzonspor ile ilgili localar, devlet bankalarından kredilerle ilgili söylediklerimin tümünün arkasındayım.”

“Bizim Antalya’da bahsettiğimiz sırtını devlete dayama mevzusu, emsali görülmemiş bir durum. Bugün elimizde olan bilgilerin ve bilin ki elimizde çok bilgi var, yeri ve zamanı bu değil. Sayın Ağaoğlu ile her zaman karşılıklı bu konuları konuşmaya hazırım. Biz iyiye iyi, yanlışa yanlış, kötüye kötü demeyi ilke edinmiş bir yönetim kuruluyuz.Trabzonspor kulübü, büyük kulüplerden çok daha az bütçeyle yarışmakta ve genç oyuncu oynatmaktadır. Bunun da ne kadar önemli ve başarılı olduğunu Sayın Ağaoğlu’na söylemişimdir. TRT Spor’da çıktığım programda dile getirdiğim gibi kulüp başkanlarıyla ortak bir yayın yapma çağrısını bir daha burada yineliyorum.

BAKANLARA TEPKİ

“Antalya’daki bu çıkışlarımızdan ötürü futbola siyaseti karıştırmakla suçlandık. Belki yarın tehdit edileceğiz. Bazı siyasiler – burası önemli bakın bazı siyasiler- devlet imkanlarını kullanarak Trabzonspor’a yaptıklarını ifşa etmekten hiç sakınmıyorlar. Bazı siyasiler, buranın altını çizerek söylüyorum. Devletimizin gücünü kullanarak ilgili kulübe ne kadar maddi destek sağladıklarını gerek kendileri, gerek de camianın ileri gelenleri, yaptıklarından övünerek, hiç sakınmadan ifşa etmekten kaçınmıyorlar. Tabii ki hepimiz küçükken bir takımı tutuyoruz. Belli bir mevkiye geldikten sonra bu kadar açık bir şekilde ifade etme lüksümüz olmuyor. Toplumu, vicdanları huzursuz etmemek adına. Hakemler, TFF, kurullar etkilenebilir.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın adı Trabzonspor’un mali sorunlarının çözümünde sıkça geçerken; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzonspor’a destek açıklamasını bir adım öteye taşımış ve Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maçın ardından, “Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bütün temennimiz bu.” demişti.