Koç Holding 4.4 milyar lira net kar açıkladı

Koç Holding 2020 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 74 milyar TL gelir elde ederken 4,4 milyar TL net kar elde ettiğini açıkladı.

Koç Holding 4.4 milyar lira net kar açıkladı

Koç Holding 2020 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 74 milyar TL gelir elde ederken 4,4 milyar TL net kar elde ettiğini açıkladı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, ilk yarıdaki finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Dengeli portföy yapımız, sağlıklı bilançomuz ve disiplinli yönetim anlayışımız, dijital yetkinliklerimiz, çevik yönetimimiz, kuvvetli bayi teşkilatımız ve etkin tedarik zincirimiz sayesinde yılın ilk yarısında olumlu finansal sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyayı ve ülkemizi ekonomik anlamda zorlayan bu sürecin menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikalarımız sayesinde azaltabildik. Topluluk şirketlerimiz, salgının etkilerini sınırlandırmak amacıyla hızlı bir şekilde gerekli önlemleri hayata geçirdi. Pandeminin ilk günlerinde aldığımız karar doğrultusunda, çalışma arkadaşlarımızın istihdam ve gelir kaybına uğramamasını sağladık. Yeni çalışma modellerine hızlıca adapte olduğumuz bu süreçten öğrendiklerimiz de oldu.

Pandemi sonrasında da Koç Topluluğu’nda en az haftada bir gün uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdik. Arçelik, Ford Otosan, Tofaş ve TürkTraktör’ün girişimleriyle başlattığımız ventilator, entübasyon kabini, siperlikli maske üretimine de ihtiyaçlar kapsamında devam ettik.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık Bakanlığı liderliğinde Biosys tarafından geliştirilen, seri üretimi Aselsan ve Baykar iş birliği ile Arçelik tarafından yapılan yerli mekanik ventilatörlerin 5 bin adedinin üretimini tamamladık. Ülkemizin ihtiyacının karşılanmasının yanında 5 bin adet cihazın 2.607 adedi, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çad, Dağıstan, Ekvator, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Libya, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Somali ve Suriye’ye ihraç edildi.”