KKKA vakaları başladı: Bu yıl büyük artış var

Kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakaları Sivas’ta kendini göstermeye başladı.

KKKA vakaları başladı: Bu yıl büyük artış var

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, yaz aylarında görülme sıklığı artan ve zaman zaman ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında, Sivas’ta geçen yıla oranla büyük bir artış yaşandığını söyledi.

Vatandaşların korona virüs salgını kadar KKKA hastalığına karşı da dikkatli olması gerektiğini söyleyen Çetin, istatistiki veriler üzerinden vatandaşları uyardı.

“Virüslerle yaşamak zorundayız” diyen Prof. Dr Çetin, “Virüsler hayatın bir parçası. Biliyorsunuz yaklaşık 25 yıldır KKKA bu bölgemizde endemik bir olay. Bu sene maalesef vaka sayılarımız erken çıkmaya başladı. Gördüğümüz vakalar normalde nisan sonu ya da mayıs başıdır. Bu sene ilk vakamızı 19 Mart’ta gördük. Geçen sene 17 Nisan’da idi ilk vakamız, bu sene 19 Mart’ta görüldü. 1 ay erken gördük.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sene bu zaman dilimine kadar toplam 6 vakanın olduğunu bu sene ise şu ana kadar 28 vaka tespit edildiğini, bunun yanı sıra 7 tane de şüpheli vaka bulunduğunu söyleyen Çetin, “Toplam 35 diyebiliriz. KKKA vakalarının gelişi çok erken başladı. Şu anda 15 hastamız yatıyor. Bir kısmı tedavi oldu” dedi.