Kızılay'da şimdi de cinsel istismar skandalı!

Kızılay da skandal olayı doğruladı: Hiçbir şekilde affedilemez insanlık dışı olay!

Kızılay'da şimdi de cinsel istismar skandalı!

Torunlar Enerji’ye ait Başkentgaz’ın Kızılay paravanıyla Ensar Vakfı’na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, Kızılay’da büyük bir skandal daha patladı.

Kızılay’ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas’ın şikâyet üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. İddiaya göre, 19 yaşındaki bir erkek, beş yıl boyunca Kavas’ın cinsel istismarına maruz kaldı. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü. Kavas tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Sözcü’den Yusuf Demir’in aktardığına göre, Kızılay’ın Ankara Beypazarı Şube Başkanlığı’na 2010’da seçilen Ahmet Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve görevden alındığı ortaya çıktı.

Kızılay’dan yapılan açıklamada, Kavas hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

TUTUKLANDI

Kızılay açıklamasında, “Beypazarı Şubesi’nin 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla kapatıldığı ve faaliyetlerine temsilcilik düzeyinde devam ettiği” de belirtildi.

İddiaya göre 19 yaşındaki bir erkek, beş yıl boyunca Kavas’ın cinsel istismarına maruz kaldı.

Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü.

Kavas tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.