Kızıl geyik avlayan MHP'li Kula: Avcılar toplumun en düzgün insanlarıdır

Nesli tükenmekte olan kızıl geyiği avlayıp fotoğrafını paylaşan eski Güzelbağ Belediye Başkanı MHP'li Kula, "Ücretini ödemek koşuluyla yasal bir avlanma yaptık" dedi.

Kızıl geyik avlayan MHP'li Kula: Avcılar toplumun en düzgün insanlarıdır

Milli Parklar görevlisi Kamil Bayır ile nesli tükenmekte olan kızıl geyiği avladıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşan Antalya Alanya’daki eski Güzelbağ Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Kula tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Devletin izin verdiği miktarda ücretini ödemek koşuluyla yasal bir avlanma yaptığını belirten Kula, “Ben devlet adamıyım, yanlış, yasal olmayan bir şeyi asla yapmam. Devletin polisi, jandarması var, yanlış bir şey yapmış olsam zaten müdahale edilirdi. Benim gibi avlanma yapan avcıların ödediği parayı, devlet hayvanlara yem su gibi ödemelerde kullanıyor. Tepki verenlerin amacı üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Dünyada bu avlanma şekli av hayvanının olduğu bütün ülkelerde var. Unutmasınlar; giydikleri ayakkabı hayvan derisi, giydikleri kürkler hayvan derisi, kasaptan aldıkları et hayvanlardan elde ediliyor. Avcılar toplumun en düzgün insanlarıdır. Bir lira devletin herhangi bir kurumuna borcun olsa ne ruhsat ne de belge alabilirsin. Fincancı katırları ürktüğüne göre yanlış yolda değiliz.” ifadelerini kullandı.