Kişiye özel kadro ilanlarına bir yenisi daha eklendi!

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne alınacak olan araştırma görevlisi için 1 kişilik kadro açılırken, başvurular için dil puanı 50 ALES puanı ise minimum 70 olarak belirlendi.

Kişiye özel kadro ilanlarına bir yenisi daha eklendi!

Üniversitelerde adrese teslim kadro ilanlarının sonu gelmiyor. Bu sefer de Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından açılan araştırma görevlisi kadrosunda detaylı olarak tarif edilen bölüm dikkat çekti.

Resmi Gazetede yayımlanan ilanda, üniversitenin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne alınacak olan araştırma görevlisi için 1 kişilik kadro açılırken, başvurular için dil puanı 50 ALES puanı ise minimum 70 olarak belirlendi.

KİŞİYE ÖZEL KADRO

İlanın özel şartlarına bakıldığında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans mezunu ve aynı zamanda Asya Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapıyor olmak şartı göze çarpıyor.

Üniversiteler, yaptıkları torpilin doğrudan belli olmaması adına bu tarz spesifik şartlar koyarak başvuran sayısını en aza indirme yoluna gidiyor. İlana başvurabilen az sayıda kişinin arasından alınmak istenen öğrenci, yapılan yazılı sınavda en yüksek puanı alarak kadroya giriyor.