Kişisel sağlık verilerinin YSK'ya verilmesine soruşturma dahi açılmamış

31 Mart seçimlerinde AKP’nin engelli vatandaşlara ilişkin verilere ulaşması tartışma yaratmıştı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Koca’nın verdiği yanıtta, kişisel sağlık verilerinin YSK’ya verilmesine soruşturma bile açılmadığı ortaya çıktı.

Kişisel sağlık verilerinin YSK'ya verilmesine soruşturma dahi açılmamış

31 Mart seçimlerinde gündeme gelen ve kişisel sağlık verilerinin mahkeme kararı olmaksızın AKP eliyle YSK’ya verilmesi tartışma yaratmıştı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bir siyasi partinin yasaya aykırı olarak devlet hastanesi raporlarına eriştiği ve kişisel sağlık verilerini elde ettiğinin açığa çıktığını, bu verilerin nasıl elde edildiğini ve bu konuya ilişkin bir idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önergeye verdiği yanıtta; “Bakanlığımızca kişisel veri veya kişisel sağlık verisi olarak değerlendirilebilecek hiçbir veri siyasi partiler ile paylaşılmamıştır. bakanlığımız tarafından herhangi bir siyasi partiyle kişisel veri paylaşılmamıştır” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, bu konuyla ilgili bir soruşturma olup olmadığı konusunda ise başka bir konuyla ilgili bir personel hakkında soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.
Bakan Koca’nın verdiği yanıtı değerlendiren CHP’li Özel, “Sağlık Bakanlığı’nın, kişisel sağlık verilerinin bir siyasi partinin erişimine açılmasına ilişkin idari soruşturma dahi açmaması endişe vericidir” diye konuştu.