"Kısa Çalışma Ödeneği'nin yıl sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz"

"Açıklanan destek paketlerinin sektör açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz. Kısa vadede sektörde toparlanma zor görünüyor."

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin Koronavirüs salgını nedeniyle sektörün kısa vadede zor toparlanacağını söyleyerek, Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaş ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatılması talebini dile getirdi.

Video konferans yöntemiyle açıklamalarda bulunan TÜROB Başkanı Eresin, haziran ayı itibariyle otellerin yeniden kapılarını açmaya başladığın, ay sonuna kadar bu sürecin bir miktar daha hızlanacağını söyledi. Eresin, Kurban Bayramı’na kadar otellerin tamamen hazır olacağını da belirtti.

Bu süreçte otellerin yeniden çalışmalarına başladığını vurgulayan Eresin, “Haziran ayı itibariyle otellerimiz yeniden kapılarını açmaya başladı. Ay sonuna kadar bu süreç bir miktar daha hızlanacaktır. Temmuz ayı itibariyle en azından gidişatın nasıl olabileceğinin ilk işaretleri gelmeye başlayacaktır. Covid-19’dan en fazla etkilenen sektör tüm dünyada olduğu gibi turizm oldu. En son toparlanacak sektör de yine turizm olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da açıkladığı gibi, 1 Haziran’dan itibaren yerli turizm için normalleşmeye başlayan Türkiye, 15 Haziran’dan itibaren de dış turizme kapılarını açacak” diye konuştu.

“YIL SONUNA KADAR UZATILSIN”

Eresin, sektöre destek amacıyla vergisel düzenlemeler ile sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerin yanı sıra yargısal ve hukuki düzenlemelerin devreye sokulduğunu söyleyerek, “Açıklanan destek paketlerinin sektör açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz. Kısa vadede sektörde toparlanma zor görünüyor. Bu nedenle kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaş ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatılmasını arzu ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Eresin, “2021’de bütün dünyada insanlar tekrar seyahat etmek isteyecekler. Başarılı sağlık sistemimizi de kullanarak bizim sağlık turizmde öne çıkmamız çok mümkün. Bu süreyi iyi kullanmamız lazım. Dolayısıyla 2021’e umutla bakıyoruz” diye konuştu.