Kırıkkale'de gaz kokusu AFAD'ı harekete geçirdi

Kırıkkale'de gaz kokusu mahalleyi sokağa döktü, AFAD harekete geçti.

Kırıkkale'de gaz kokusu AFAD'ı harekete geçirdi

Kırıkkale’de gaz kokusu mahalleyi sokağa döktü, AFAD harekete geçti.

Kırıkkale’de gece saatlerinde hissedilen gaz kokusu mahallelliyi sokağa döktü. Gazdan etkilenen bir vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılırken; ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler çalışma başlattı.

Kırıkkale Yenimahalle sakinleri, gaz kokusu nedeniyle evlerini tahliye ederek sokak ve caddelere çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis, AFAD, itfaiye, sağlık ve KIRGAZ ekipleri sevk edildi. İlk olarak doğal gaz sızıntısından şüphelenen ekipler, inceleme sonucunda sızıntı veya gaz kaçağının olmadığını belirledi. Bu sırada kokudan rahatsızlanan bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

Kokunun mahalleden geçen bir LPG tankerinden kaynaklandığını tahmin eden ekipler, aracın bulunması çalışma başlattı.

Kokunun nedeninin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada ise gece yaklaşık 2 saat boyunca şehrin belirli noktalarında yoğun gaz kokusu olduğu yönünde şikayet ve ihbar geldiği belirtildi.

AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediye, KIRGAZ ve ilgili diğer birimlerce alan taraması yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Yapılan ölçüm ve taramalarda gaz kaçağı gibi tehlike arz edecek bir hususa rastlanmamış, oksijen değerleri normal seviyede bulunmuştur. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek bir olumsuzluk bulunmamakta olup, çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Yenimahalle, Çalılıöz ve Yaylacık mahallelerinde dün akşam yoğun koku şikayetiyle gelen ihbarlar neticesinde ekiplerin koordineli olarak durumu araştırmaya başladığı bildirildi.

KIRGAZ ekiplerince gerek sahada gerekse evlerde yapılan ölçümlerde doğal gaz kaynaklı kaçağın tespit edilmediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“AFAD İl Müdürlüğü KBRN ekiplerince yapılan ölçümlerde de herhangi kimyasal, biyolojik, radyolojik bir maddeye rastlanmamıştır. Rafineri, Doğal Gaz Çevrim Santrali ve dolum tesislerinin olduğu bölgede yapılan saha incelemesinde şehir merkezindeki kokuya dair hiçbir emare tespit edilememiştir. Yapılan saha taramasında kokunun, Çoruhözü Deresi’nin 130 metrelik bölümünde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. Bu alanda dereden numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderilmiş, alınan numunelerin üzerinde yağ tabakası gözlenmiştir. Analiz sonuçlarına göre suya karışan malzemenin niteliği tespit edilecektir.”