Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan mesajı: Demokratlar birleşmeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan mesajı: Demokratlar birleşmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’ne yakınlığı ile bilinen TV5’in Ana Haber Bülteni’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu bütün vatandaşlara, hangi görüşten, kimlikten, inançtan olursa olsun “hayırlı Ramazan” dileklerini iletti ve ‘kenetlenme’ çağrısında bulundu.

Ramazan ayında biraz daha düşünme, ibadet etme, nefsi terbiye etme, insanlara hoşgörüyle bakma, toplumun huzur içinde yaşaması için dua edilmesi anlayışında olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden satır başları şöyle:

“Ramazan, bizim için sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin egemen olduğu bir süreci hatırlatıyor. Bir ay içerisinde Rabb’imize duâ edeceğiz, güzel şeyler isteyeceğiz, duâlarımızın gerçekleşmesini, memleketimizde huzur isteyeceğiz”

“Bütün toplum bir anlamda birbirine kenetlenebilmeli, kardeşlik, sevgi, dostluk bağlamında. Fakirlere, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz, hastalara bakmalıyız, yani iyilikte yarışma diye bir düşünce var malûm, bizim inancımızın da öngördüğü temel kurallarından birisidir. İyilik yapmalıyız, kötülüklerden, kinden, öfkeden ön yargıdan arınmalıyız”

“OTORİTER REJİMLER VARSA DEMOKRATLARIN BİR ARAYA GELMESİ LAZIM”

Demokrasinin herkes için geçerli olan bir kavram olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Ben de düşüncelerimi söylemeliyim, benim gibi düşünmeyen insan da düşüncelerini söyleyebilmeli. Ben de inancımı yerine getirebilmeliyim, başka türlü inanca sahip olana da saygı duymalıyız. Kimlikler konusunda da kavga etmemeliyiz. Herkesin kimliğine de saygı duymalıyız. Kişinin kimliğine, kişinin inancına, yaşam tarzına, düşüncelerine saygı göstermeliyiz. Allah’ın bize verdiği en değerli şey akıldır. Aklımızı kullanmayacak mıyız? Kullanacağız. Aklımızı kullanacaksak, ayrışmamamız, bir arada olmamız lazım ve bunu bir araya getirmemizin temel nedeni de demokrasidir. Demokratların birleşmesini istedim. Otoriter rejimler varsa demokratların, düşünce özgürlüğünü, inanç özgürlüğünü, yaşam tarzı özgürlüğünü savunanların bir araya gelmesi lazım. Bir araya geldiğimiz zaman daha güçlü oluruz, sesimiz daha gür çıkar, ülkeye huzuru, refahı, barışı getiririz.” dedi