Kılıçdaroğlu'ndan 'Kuran kursu' övgüsü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde yeniden tartışma konusu olan cemaat yurtları ve 'kaçak' Kuran kurslarına tepki gösterirken, Diyanet'e bağlı kursları övdü.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kuran kursu' övgüsü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu Haber Global kanalında Candaş Tolga Işık’ın sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşanan cinsel istismar ve şiddet olaylarıyla yeniden tartışma konusu olan cemaatler ve Kuran kursu konusuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı Kuran kursları var. Çocuklar buraya gidiyor. Ben Plan Bütçe Komisyonu Üyesiyken Kuran kurslarında okutulan kitaplardan örnek istemiştim. Geldi, gayet güzel kitaplar. Peki şu soruyu sormak isterim: Çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığından izinsiz, kaçak okula gönderir miyiz? Yasal olarak Kuran kursuna gitmek istiyorsa bunun yeri var. Ama bir sürü kaçak Kuran kursu var. Buna kim izin vermeyecek?  Devlet izin vermeyecek.

Anne baba çocuğunun iyi bir eğitim almasını ister. Kuran okumasını da ister. Ama bunun yetkin ellerde olması lazım. O çocuklar hepimizin çocuğu. Buna izni kim veriyor? Ülkeyi yönetenler veriyor. Bunun devletin güvenliği içinde olması lazım. Siz bunu bir kenara atıyorsunuz. Vali görmüyor, kaymakam emniyet görmüyor. Aslında yasadışı olduğu herkesçe biliniyor. Ama bir tecavüz olayı olduğu zaman hepimiz nasıl oldu bu?’ diyoruz. Bu devletin istihbaratı, kurumları yok mu? Bunların büyük bir kısmı zaten sahtekar insanlar. Dini istismar ediyorlar.”

‘İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, “CHP, HDP ile bir ittifak düşünüyor mu?” sorusuna, “Hayır. Zaten şu aşamada bir ittifak arayışı diye bir şey yok. Sonuçta bizim geçmişte kurduğumuz bir Millet İttifakı var. Bu Millet İttifakı yerel yönetimlerde yoktu. Yasal olarak milletvekili seçimlerinde vardı. Şu anda ortada bir seçim yok, herhangi bir şey yok.” cevabını verdi.

GENEL BAŞKANLIĞI NE ZAMAN BIRAKACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlık kariyerinize ‘artık benden tamam’ diyeceğiniz nokta neresi, böyle bir hedef koydunuz mu?” sorusuna ise, “Olur bir gün. Tarih olarak bir hedef koymadım ama ömür boyu da genel başkanlık yapılmaz. Sonuçta yeni, genç arkadaşlar var. Bir genel başkanın görevi de yeni genel başkanı adaylarını da yetiştirmektir.” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, parti yönetiminde çok nitelikli isimlerin bulunduğunu, kendilerinin yeni genel başkan adaylarını yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.