Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Ayranı yok içmeye...

"Beyler Maraş'ta piknik yapmaya gidiyor. Nasıl gidiyorlar peki? Bir uçak Recep Tayyip Erdoğan için. Devasa bir uçak. Bir başka uçak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için. Bir başka uçak bakanlar ve heyet için."

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Ayranı yok içmeye...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Ekonomik bir buhran var, hukuk buhranı var. Çözülmesi mi gerekiyor, çözülmesi gerekiyor. Kim çözecek? Siyaset kurumu çözecek. Her ortamda şunu söyledik. Eğer ekonomide veya hukukta bir sorunu çözecekseniz ve o çözüm milletin hayrına olacaksa CHP olarak biz Meclis’te elimizi kaldıracağız ve evet diyeceğiz, engellemeyeceğiz. Fakat ısrarla sadece söylemde kalan sözler var. Gerçeğe dönüşmüyor. Yasaya dönüşmüyor. Herkes beklenti içinde nasıl çözülecek diye.”

“DEVLET AİLE ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİLEMEZ”

“Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözecek irade de vardır, kapasite, birikim ve liyakat de vardır. Ama bir kişi ben her şeyi çözerim, benim çözmem lazım diyorsa olmaz. Bir devlet aile şirketi gibi yönetilemez. Devleti yönetmek için bilgiye, birikime, liyakate ihtiyacınız var. Devleti yönetenlerin bir sorumluluk anlayışı olması lazım. Devleti yönetenler vatandaşlar arasında ayrım yapmazlar. Ayrım yaptıkları andan itibaren bölücülük yapmış olurlar.

Geçen hafta 81 ile giden milletvekillerimizin kobi raporlarını dile getirdim, çözümleri ifade ettim. Neden çözümleri ifade ediyoruz? İktidar sahaya çıkamıyor. İktidar konuşamıyor. Çünkü hepsi protesto ediliyor. O zaman görev bize düşüyor.

Bir ekonomi masası kurduk. Ekonomi masasında görev alan milletvekillerimiz ve milletvekili olmayan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bu kez gideceksiniz, her ile gideceksiniz. Sorun yaşayan faktörlerle birebir görüşeceksiniz ve sorunları nasıl çözeceğimizi yetkin birer kişi olarak anlatacaksınız. Öyle anlatacaksınız ki ülkenin sorunlarına sahip, ülkenin bütün sorunlarını analiz eden bir şekilde anlatacaksınız.”

“TÜRKİYE’NİN SORUNUNU CHP ÇÖZECEK”

“Bu sorunları çözecek en güçlü aktör biziz. 83 milyona söylüyorum; Türkiye’nin sorunlarını çözecek en güçlü aktör Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum.

Çünkü iktidar çözemiyor. Sorunların altına yığılıp kaldılar. Bizim çözme konusunda bilgimiz var birikimimiz var. Hiç kimse bizi mal varlığımızla tehdit edemez. Demokrasiyse demokrasi. Sonuna kadar. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimden kadar, en yaşlımıza kadar sorunlarını çözmeye kararlıyız.

Gerçekten millet perişan halde. Saraylarda oturanlar bu gerçeği göremiyorlar. Görmek istemiyorlar. Duymak istemiyorlar. Pempe hayaller peşindeler. Biz gerçeği anlatmaya devam edeceğiz.”

“İŞSİZLİK REKORUNU KIRDIK”

“Daha 15 gün önce ekonomi pik yapıyor diyenler, 15 gün sonra millete acı reçeteyi vereceğiz diyenler bunlar değil mi? 10 milyon 287 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinde işsizlik rekorunu kırdık. İşsizlik sigortasından para alanlar 225 bin kişi. Merkez bankasında dolar, rezerv eksi 54 milyon dolar. Para yok yani. Bir de borçlanmışız. İnsan da biraz vicdan, ahlak, erdem olur ya. Vatandaşa bari doğruları söyleyin.

Anket yapılmış soru şöyle; “100 bin TL’niz olsa, döviz olarak mı, TL olarak mı tutarsınız?” Seçmenin 55.9’u döviz olarak tutarım demiş. Döviz olarak tutarım diyenlerin AK Parti seçmenin yüzde 32’si, MHP seçmeninin yüzde 41’i dolar olarak tutarım demiş.

“OY VERİYORSA BUNU HAKEDİYOR”

“Biz mercimeği, mercimek üretmeyen bir ülke Bosna Hersek’ten alıyoruz. Çiftçi bunu hak ediyor mu? Oy veriyorsa hak ediyor. Çok açık ve net söylüyorum. Hala kalkıp 5 kişiye dünyanın parasını verirsin, sesini çıkarmazsın. Senin mercimeğinle değil de, mercimek üretmeyen bir ülkeden mercimek ithal ediyor ve sen sesini çıkarmıyorsan sen açlığı ve yoksulluğu hak ediyorsun kardeşim. Ben senin hakkını savunuyorum. Senin çocuklarının hakkını savunuyorum. Sen saraylarda yaşayan kişileri savunuyorsan bir sorunumuz var demektir. Ahlaki bir sorunumuz var demektir. Herkesin bu bağlamda iyi düşünmesi lazım. Bütün çiftçilerin oylarını AK Parti çantada keklik olarak görüyor.”

“BEYLER MARAŞ’TA PİKNİK YAPMAYA GİDİYOR…”

“Beyler Maraş’ta piknik yapmaya gidiyor. Nasıl gidiyorlar peki? Bir uçak Recep Tayyip Erdoğan için. Devasa bir uçak. Bir başka uçak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için. Bir başka uçak bakanlar ve heyet için. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için başka bir uçak. İki uçak korumalar için. Hani var ya bizde meşhur bir laf, ayranı yok içmeye diye… Tam olarak öyle.”

“TEFECİLERE SELAM GÖNDERMEK”

“Ekonomide reform yapacağız. Ne demek bu? Tefecilere selam göndermek. Zamları yapacağız millet önceden hazırlıklı olsun demek. Erdoğan, “faizin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda mücadelemizi zora sokuyor” diyor. Ya arkadaş sen demiyor muydun faiz düşerse enflasyon düşer, faiz düşerse dolar düşer, faiz düşerse fiyatlar düşer diyen sen değil miydin? Londra’daki bir avuç tefecinin önünde diz çökmek demektir bu. Bunu yapacaksınız siz.”