Kılıçdaroğlu'ndan beklenen 'FETÖ'nün siyasi ayağı' konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün önünü açan siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan beklenen 'FETÖ'nün siyasi ayağı' konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun haftalar öncesinde açıklayacağını duyurduğu, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’yla ilgili açıklamaları merakla bekleniyordu.

Konuşmasına önce İdlib’deki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin isimleri anıp başsağlığı dileyerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Onlar bizim onurumuz, onlar bizim gururumuz. Onlar bu güzel vatanda hepimiz rahat yaşayalım diye canlarını feda ettiler.” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi:

-Burada FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım dedim. Kim bu adam? Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin. Devletin en mahrem yerlere FETÖ’nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişiler kullanabilir. O nedenle devletin kılcal damarlarına FETÖ’nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ’nün siyasi ayağı denir.

-24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı MGK’da. O dönem başbakan Erdoğan’dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler

-Bir sanayici düşünün FETÖ’nün elemanını bir üniversiteye rektör, dekan olarak atayabilir mi? Atayamaz. Peki bunu bir muhalefet partisi yapabilir mi? Yapamaz. Peki kim atadı bunları?

-‘Terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum’ denebilir mi? Devleti yöneten hiç kimse benim haberim yoktu diyemez!

-MGK’da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı, hiçbir işlem yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi. Peki, FETÖ’nün siyasi ayağı kim?”

– FETÖ’nün önünü açan siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır herkes bilmeli bunu.

– 17-25 Aralık’ta Erdoğan ve ailesinin yolsuzluklarını hepimiz öğrendik. Dosyayı kapattılar ancak yapılan yolsuzlukların, çalınan paraların tamamı doğrudur.