Kılıçdaroğlu: Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin?

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin?

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin açıkladığı koronavirüs vaka sayılarına kimsenin güvenmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ayıp değil mi Türkiye’yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB’yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa’nın da 1. ülkesiyiz” dedi.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’da katledildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Elçi’nin o günkü basın toplantısında “Bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz” sözlerini sarf ettiğini aktardı.

Diyarbakır’ın, tarihi ve coğrafyasıyla devletin kadim bir bölgesi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “O kadim topraklarda çatışmanın olmaması lazım. Bu basın toplantısını yapıyor ve vuruluyor. Aradan geçen süreye karşın bugüne kadar failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler demokrasi ayıbıdır. Bunun mutlaka bulunması, faillerin yargının önüne çıkarılması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Pandemi sürecinin iyi yönetilemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var, salgın hastalık sebebiyle diye. Topluyorsunuz, bu rakamı katlıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye’nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada… Türkiye’nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye’yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB’yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa’nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar.

Balyoz Ergenekon davaları oldu. Komutanlar hapse atıldı. En değerli komutanlarımız kara, deniz, hava. Kiminle yaptı bunu? FETÖ ile. FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Kumpas yaptığını ben söylemiyorum, iş birliği yaptığını da ben söylemiyorum. Onların milletvekili söylüyor; ‘Ben kendim bir çok görüşmede oldum’ diyor. Kendi ordusuna peygamber ocağına bir terör örgütüyle il birliği yapıp kumpas kuran bir başbakan var mı? Sen kim ordu kim! Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın ”diye konuştu.