Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki: Tuzun koktuğu yerde ne söylenir?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İdlib açıklamasına ilişkin "Beni derinden yaraladı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki: Tuzun koktuğu yerde ne söylenir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın günler sonra AKP’li İstanbul milletvekilleri ile buluşmasında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın İdlib açıklamasına ilişkin “Beni derinden yaraladı” diye konuştu.

Erdoğan’ın sık sık ‘şehitler tepesi boş kalmayacak’ sözlerine karşılık Kılıçdaroğlu, “Bütün milletime söz veriyorum, Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve AKP’lilerin toplantıdaki gülüşmeleri kamuoyunun da tepkisini toplamıştı. Buna ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi, Erdoğan’ın konuşması nasıl bir konuşmadır, bu nasıl bir kahkahadır!” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Erdoğan’ın yaptığı konuşma beni derinden etkiledi. Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Söz veriyorum. Millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak.

Kahraman ordumuzun bütün mensuplarını kucaklıyoruz. Onlar özveriyle görev yapıyorlar hayatlarını feda ediyorlar. Annelerin hangi acılar içinde olduğunu ben biliyorum. Bana dertlerini anlatıyorlar. Dolayısıyla hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. Söyleyeceklerim bu kadar. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir ya!”