Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tam destek

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler ile ilgili Kılıçdaroğlu hükümete tam destek sundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tam destek

Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla video konferans yöntemiyle toplanan CHP MYK, toplantıda Doğu Akdeniz ve Ege gelişmelerini konu aldı.

Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de MYK’ya katılarak, özellikle Ege’de yaşanan gerginlikler üzerine bilgilendirmede bulundu. Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da Giresun’daki hidroelektrik santrallerine ilişkin sunum yaptı.

AB OYUNA GELMEMELİ

Milliyet’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca diyalog ve diplomasinin ön planda tutulmasının üzerinde durduğu da ifade edildi. Yunanistan askerinin Meis adasına çıkarılmasının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz. Yakından takip ediyoruz” dediği aktarıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, uluslararası anlaşmaları çiğneyerek Meis adasına asker çıkaran Yunanistan’a tepki gösterdi. Öztrak “Avrupa Birliği, Yunanistan’ın oyunlarına gelmemelidir” çağrısı yaptı.