Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Senin fikrin Ortaçağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin

Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan, senin fikrin Ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4’ü getirdin. 'Eğitimde reforma ihtiyaç var' diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Senin fikrin Ortaçağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Fikri iktidarımızı hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, “Senin fikrin Ortaçağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar… Mustafa Kemal’in istediği gençlik budur. Bu çerçevede genç kuşaklar yetiştirilmiştir. Erdoğan geçen gün şöyle bir ifade kullandı: ‘Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik.’
Sayın Erdoğan, senin fikrin Ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4’ü getirdin. ‘Eğitimde reforma ihtiyaç var’ diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç?
Düşlediği eğitim sisteminin, fikri iktidarının gerçekleşme şansı kocaman bir 0’dır. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur.”

“GENÇLER 2023’TE SANDIKTA KİMDEN HESAP SORACAK GÖRECEĞİZ”

“Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyor? Türk Telekom’u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin. İnsanda biraz sıkılma olur. Tonlarca para var ama öğretmene yok, ihtiyaç sahibi aileye yok. O gençler 2023’te sandığa gelecekler, kimden hesap soracaklarını hep beraber göreceğiz. Onların haklarını ve hukukunu nasıl yediğini o çocuklar bilmiyorlar mı?

Senden de benden de iyi biliyorlar. Beylerin fikri iktidarında tefeciye hizmet etmek vardır. Tefecilere para ödemek yerine 83 milyona 48 bin 732 lira para ödenebilirdi.”

“ÇAĞ AÇAN PROJE…”

“Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Projeye bakın Allah aşkına, ne proje ama… Çağ açan bir proje. 18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız! Sayın Bahçeli’ye yürekten teşekkür ediyorum.”

“KEŞKE KABİLE DEVLETİ KONUMUNDA OLSAYDIK…”

“Biz kabile devletinden daha gerideyiz, adam bunun farkında değil. Gelenek, görenek, anayasa, adalet kaldı mı? Hayır. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık şu an, en azından oturup bir düşünürdük, tartışırdık.”