Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'beddua'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vakıflar Bankası'nın hisselerinin Varlık Fonu'na gittiğini hatırlattı, Fatih Sultan Mehmet'e atıf yapıp Erdoğan ve AKP'nin "en büyük haram"ı işlediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'beddua'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sakarya’da çok sayıda işçi ve askerin hayatını kaybettiği havai fişek patlamalarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Patlamamış enkazın başka bir yere taşınması gündeme. Kim aldı bu kararı bilmiyoruz. Hiçbir önlem alınmıyor. Oradaki patlamada da üç askerimiz şehit oluyor. Bunların hakkını ve hukukunu aramak bizim namus borcumuzdur. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat, hayatını kaybeden işçilerin ailelerini değil, 11 yılda beş kez fabrikasında patlaması olan patronu arıyor. Devletin kimlere teslim edildiğini Sakaryalılar’ın da bilmesi gerek. dedi.

“2 KİŞİ KOMİSYONA ÇAĞRILMADI”

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un 4. yıl dönümü nedeniyle de şu sözleri kullandı:

“Bir Saray’ın bir de halkın 15 temmuzu var. Halkın 15 Temmuz’unda şehitlerimiz, gazilerimiz,sokağa çıkan yüz binler bedel ödeyenler, demokrasi sevdalıları var. O gün bedel ödeyenler için para toplandı. Eğer biz takip etmeseydik o paralar yok olacaktı. 250 bin şehit derneklerine verecekti Erdoğan. Kaddafi’den aldı Erdoğan… Nerede bu paralar, niye vermiyorsunuz. TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Grubu olan paritlerin milletvekilleri kuruldu ve darbe girişimi araştırıldı. Bu araştırma komisyonuna 2 kişinin gelmesini Erdoğan yasakladı. Birisi MİT Müsteşarı, diğer, Genelkurmay Başkanı. Bu isimlerin bilgi vermesini Erdoğan neden yasakladı? Failleri ortaya koyup bilgi alacağız. Milletin önüne atamayla gelmiş 2 kişiyi çıkartmadılar. 15 Temmuz’un perde arkası ortaya çıkmasın diye. Rapor çıktı, 4 yıldır neden yayınlanmıyor? Hapiste olan gazeteci Müyesser Yıldız aslında 15 Temmuz’un perde arkasını araştırıyordu. Yakaldılar, hapse attılar. Araştırmasın diye… Daha önce siyasi ayağı bulunamadı demişti sayın Bahçeli. Çıkarmıyorsanız size destek vermiyorsunuz desene? Söyleyemez. Bunu ancak CHP söyler.”

“ETÖ’NÜN 1 NUMARALI SİYASİ AYAĞIDIR”

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a yönelik ‘FETÖ’ suçlamalarını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuzla ilgili şüphe bulutları kaldırılmalı demiş. Kılıçdaroğlu, kiminle konuştuğunu anlatsın demiş. HTS kayıtları elinde. O gece kim, kiminle neyi konuştu hepsi devletin arşivinde. Açıkla kardeşim. Lafa gelice dil bir karış, olmuyor, bu maya tutmuyor. Asıl kendisi FETÖ’nün 1 numaralı siyasi ayağıdır. Erdoğan neden Marmaris’te saklanır? Yaverleri zaten FETÖ’cüymüş. Yerini söylerlerdi. Peki o zaman niye Marmaris’e saklandı? Darbeyi biliyordu ve ne olur ne olmaz diye saklandı.”

FATİH’İN ‘BEDDUASI’NI ERDOĞAN İÇİN TEKRARLADI

Vakıflar Bankası’nın hisselerinin Varlık Fonu’na, oradan da Varlık Fonu’na gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya ile ilgili vasiyet ettiği öne sürülen sözlerini Erdoğan için tekrarladı:

“Madem onların mal varlığına el koyuyorsun. Onun ifadesiyle en büyük haramı işlemiş ve günah kazanmış olur. Bu vakfiyeyi kim değiştirirse Allah’ın, peygamberin, meleklerin ve bütün müslümanların laneti ebediyen onun ve onların üzerine olsun. Bence hiçbir sakıncası yok.”