Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli yorumu: Partimize talimat verdim

MHP lideri Bahçeli'nin talimatla konuştuğunu öne süren Kılıçdaroğlu, kendisinin CHP'lilere yönelik "iktidar partisi hariç bir tartışmaya girmeme" talimatı olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli yorumu: Partimize talimat verdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin gündemine ilişkin Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’e açıklamalarda bulundu.

AKP çevrelerinin ortaya attığı “darbe” iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, “20 Temmuz’dan sonra Türkiye sivil darbe süreci yaşıyor. Hangi darbeden söz ediyorlar. Yargı, Parlamento vesayet altında. Bütün dünyanın parlamentoları açık; parlamentosu kapalı olan yalnızca Türkiye var. Bir kişi istemediği için. ‘Gerek yok, kapatın’ diyor; kapatıyorlar. Sorunun çözümünde tek önemli aktör parlamento ve o da kapalı.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “ölüm listeleri”nden söz edip tehditler savuran yandaş isimlerle ilgili de “Vatandaşı kutuplaştırıp birbirine düşman etmek amacındalar. Beşikteki çocuğu bile öldürmeyi göze alan bir kişiden Müslüman olur mu? Hadi adamı öldürdün; çocuğundan ne istiyorsun? Bu kadar kin ve öfkeyi yaratan siyaset ortamının aktörü kim? Yazıktır günahtır ya! Millet can derdinde bunlar başka bir şeyin derdinde…” diye konuştu.

CHP lideri, partisine yönelik MHP’den gelen “sert” eleştiriler için ise “Talimatla yapılan açıklamalar Bahçeli’nin. AK Parti’nin yapmadığını MHP’ye delege ediyor. AK Parti adına konuşuyor aslında. AK Parti’den MHP’ye delege etme işi; gereksiz bir tartışma yaratmak için. Biz, MHP ile bir tartışmanın yersiz olduğuna inanıyoruz. Bahçeli’nin yaptığı eleştirilere ben yanıt vermiyorum. MHP ile ve diğer partilerle, iktidar partisi hariç bir tartışmaya girmeme konusunda genel bir talimatım var. Kısır tartışmaların içine partimiz girmeyecek. Sen-ben kavgasına parti girmeyecek. Memleketin dünya kadar sorunu var. Vatandaşın sorununu nasıl çözeceğimizi konuşacağız.” değerlendirmesinde bulundu.